AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
3-5-2
#13 Terävä #18 Hänninen

22

(1-0)

Yleisöä 2405

FC Lahti
3-1-0
#14 Tuominen #17 Multanen
vko.24 // 17.6.2016

Ennakko: HIFK-FC Lahti

Ennakko: HIFK-FC Lahti

HIFK saa lauantaina Sonera stadiumilla vieraakseen FC Lahden.

HIFK on tällä hetkellä kuuden ottelun tappioputkessa ja voitottomia otteluita sillä on kahdeksan peräkkäin. Sarjataulukossa tähtirinnat ovat 13 pelatun ottelun jälkeen putoajan paikalla yhdeksällä sarjapisteellä. Edellinen voitto on 28.4 pelatusta kotiottelusta Kuopion Palloseuraa vastaan.

- Lahti pelaa vauhdikasta ja eteenpäin menevää jalkapalloa. Toki heillä on raskas kolmen pelin viikko, joten se varmasti jonkin verran vaikuttaa heidän kokoonpanoonsa. Meidän täytyy yksinkertaisesti parantaa ja saada onnistumisia lauantaina, jotta kolme pistettä jäävät Helsinkiin, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo seuransa sivuilla.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas tietää, että huonoista tuloksista huolimatta HIFK:n joukkueesta löytyy paljon laatua.

- Tietysti heillä oli vaikea preseason, kun oli loukkaantumisia paljon. Kokeneemmilla pelaajilla kestää vähän pidempään toipua kuin nuorilla. Heillä ei ole ollut ideaali kokoonpanonsa montaa kertaa käytössä. Sarjan kokenein joukkue ikänsä puolesta. Paljon todella kovia pelimiehiä. Joskus on vaikeampaa ja joskus helpompaa. Hieman suvantovaihetta menossa, Korkeakunnas sanoo FC Lahden verkkosivuilla.

Sonera stadium on ollut aina paha paikka vierailla, eikä siellä liiemmälti ole vierasjoukkueet juhlineet.

- Keskitytään omaan tekemiseen ja niihin asioihin mihin voidaan vaikuttaa. Siellä on yritetty tehdä semmoisia pelillisiä ja taktisia muutoksia. Ollaan valmiina ja tiedetään mitä on tulossa. Omassa tekemisessä on parannettavaa. Pallo voi olla meillä jonkin verran enemmän ja tasapainon pitää säilyä, kun menetetään pallo. Siellä on erinomainen ja iso kenttä, pallottomana pitää tehdä liikkeitä ja pallollisena olla rohkeita. Pitää löytää intohimo ja halu voittaa peli. Aika harvoin Soneralta ib voittoja tullut ja olemme varmasti motivoituneita hakemaan voitto. Ei kysellä eikä pyydetä anteeksi, vaan runtataan voitto, Korkeakunnas peräänkuuluttaa.

HIFK:n kokoonpanosta Jukka Halme on alaraajavamman takia sivussa ja Xhevdet Gela on pelikiellossa. Myös Jere Piirainen ja Emil Conti ovat yhä telakalla.

FC Lahden pelaajatilanne on paranemaan päin. Cupin pelissä Jazzia vastaan Lahti pystyi kierrättämään pelaajistoaan ja lauantain peliin riittää tuoreita jalkoja.

- Saatiin hyvin rasitusta jaettua. Oli erilainen hyökkäyskolmikko ja heistä nuori Fareed Sadat onnistui todella hyvin. Jotain muutoksia tietysti, pyritään saamaan tuoreita jalkoja. Jani Tanska saadaan kokoonpanoon. Poissa ovat varmasti (Drilon) Shala ja (Santeri) Hostikka. Miikka Mujunen on pystynyt jo harjoittelemaan, Korkeakunnas valaisee.

HIFK ja FC Lahti ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Liigacupissa 23. tammikuuta pelatussa lohko-ottelussa FC Lahti voitti Mukkulan jalkapallohallissa pelatun ottelun lukemin 1-0 Mikko Kuninkaan 5. peliminuutilla syntyneellä maalilla. Edellinen kohtaaminen Veikkausliigassa 18. huhtikuuta päättyi 2-2 tasapeliin. FC Lahti johti Lahden Kisapuistossa pelattua ottelua puoliajalla 2-1, mutta HIFK onnistui nousemaan tasapeliin lisäajalla, kun debyyttikauttaan pääsarjassa pelaava 19-vuotias Juho Pirttijoki puski tähtirinnat tasoihin liigauran ensimmäisellä maalilla.


HIFK-FC Lahti Sonera stadiumilla lauantaina 18.6. kello 13.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: HIFK:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut.