AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-4-2
#33 Kangaskolkka #8 Lyyski #11 Ibrahim

31

(1-1)

Yleisöä 1256

Ilves
4-4-1
#26 Hilska
vko.27 // 9.7.2016

Ennakko: IFK Mariehamn-Ilves

Ennakko: IFK Mariehamn-Ilves

IFK Mariehamn isännöi sunnuntaina Ilvestä ottelussa, jossa kohtaavat sarjataulukon kakkonen ja kolmonen.

Kotijoukkue IFK Mariehamn on pelannut upean alkukauden ja joukkue majailee Veikkausliigassa toisena heti HJK:n jälkeen. Maarianhaminalaisilla on takana 15 ottelua, joista saldona on vakuuttavasti yhdeksän voittoa, neljä tasapeliä ja ainoastaan kaksi tappiota. Kasassa on 31 sarjapistettä. Joukkueen edellisestä sarjamatsista on jo kolme viikkoa ja tuolloin tuli 2-0-kotivoitto PS Kemistä.

IFK Mariehamn pelasi torstai-iltana Eurooppa-liigan karsintakierroksen toisen osaottelun norjalaista Odds BK:ta vastaan ja tuo ottelu päättyi 1-1-tasuriin. IFK Mariehamn putosi jatkosta yhteismaalein 1-3.

- Torstain ottelu on historiaa ja katsomme kohti tulevia otteluita. Odd oli tärkeä porras matkalla ylöspäin, sitä meidän tulee ajatella. Tiedämme että voimme voittaa kenet tahansa, IFK-kapteeni Jani Lyyski sanoo.

- Keskitymme olemaan "tässä ja nyt", emmekä välitä muusta. Niin tekemällä olemme pysäyttämättömiä ja sen Ilves saa tuntea sunnuntaina.

Ilves on pelannut alkukaudella 14 ottelua, joista saldona on kahdeksan voittoa ja kuusi tappiota. Kasassa on 24 sarjapistettä. Ilves kaatoi edellisessä ottelussaan Tammelan stadionilla viikko sitten lauantaina SJK:n numeroin 2-1 (1-1) Lauri Ala-Myllymäen ja Tuure Siiran maaleilla.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss lähtee hyvillä mielin vierasreissuun.

- Hyvillä mielin lähdemme tälle vierasreissulle. Lauantaina pidämme viimeistelyharjoitukset Tampereella, sitten lähdemme Turkuun ja laivalla Maarianhaminaan. Pitkä matka edessä, mutta hyvä asia on se, että saamme olla paljon joukkueena yhdessä.

- Kaikki pitäisi olla ennakkoon hyvin suunniteltua ja rauhallista. Meillä on vastassa hyvävireinen ja hyvin organisoitu joukkue. IFK Mariehamnilla on paljon henkilökohtaista taitoa ja he taistelivat kunniakkaasti europeleissään norjalaista huippuseuraa vastaan. Hyvä mittari meille, kommentoi Wiss.

Kotijoukkue IFK:lta on varmuudella sivussa reisivammaansa vielä pitkään poteva Anthony Dafaa. Europelit eivät tuoneet uusia loukkaantumisia, mutta Diego Assisin pelikunto ei välttämättä vielä kestä koko 90-minuuttista.

Keltapaitojen kokoonpanosta puuttuu joitakin pelaajia. Kapteeni Antti Hynynen on toipumassa kovaa vauhtia nivusvammastaan, mutta ei ole vielä mukana. Keskikenttäpelaaja Eero Korte on ollut kipeänä tällä viikolla, eikä lähde mukaan. Mikkelin Palloilijoista lainalta palannut Diogo Tomas kuntoutuu puolestaan poskiluumurtumasta. Maalivahti Otto Huuhtanen ja puolustaja Martti Haukioja pelaavat viikonloppuna B-juniorien kärkiottelun. Ja Huuhtanen lähtee sitten sunnuntaina testileirille Newcastleen.


IFK Mariehamn-Ilves sunnuntaina 10.7. kello 17.00 Wiklöf Holding Arenalla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: IFK Mariehamnin verkkosivut, Ilveksen verkkosivut