AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
3-5-2

11

(1-0)

Yleisöä 2596

RoPS
4-5-1
vko.24 // 15.6.2015

Ennakko: HIFK-RoPS

Ennakko: HIFK-RoPS

Mielenkiintoiset ottelut Veikkausliigassa saavat jatkoa tiistai-iltana Helsingin Sonera stadiumilla, jossa toisistaan ottavat mittaa HIFK ja RoPS.

Ottelu on samalla Respect-ottelu. Jokainen Veikkausliigaseura pelaa kaudella 2015 yhden kotiotteluistaan Respect-henkisenä teemaotteluna, jossa seura palkitsee valintansa mukaisen henkilön tai yhteisön, jolle haluaa osoittaa arvostustaan.

HIFK on Veikkausliigahistorian seuroista ainoa, joka ei ole hävinnyt vielä ainuttakaan kotiotteluaan. HIFK on pelannut tällä kaudella viisi kotiottelua, joista on irronnut kaksi voittoa ja kolme tasapeliä.

Tähtirinnoilla oli meneillään vakuuttava viiden ottelun tappioton putki, kunnes FC Lahti nollasi HIFK:n 2-0 lukemin. HIFK:n edellinen ottelu FF Jaroa vastaan päättyi maalittomana. RoPS sen sijaan porskuttaa parhaillaan kolmen ottelun voittoputkessa. Rovaniemeläisjoukkue on kuntopuntaria tutkittaessa myös koko sarjan paras vierasjoukkue.

RoPS ja HIFK ovat ehtineet jo kertaalleen kohdata toisensa huhtikuun lopussa Rovaniemen keskuskentällä. Kotijoukkue RoPS nappasi silloin kauden ensimmäisen voittonsa 2-0 lukemin. HIFK-ottelun jälkeen RoPS on pelannut kahdeksan sarjaottelua, joista se on voittanut peräti seitsemän.

– Tiistaina tulee vastaan Suomen kuumin joukkue, ja RoPS pelaa nimenomaan hyvin joukkueena. Tämä on meille hyvä haaste, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo seuran sivuilla.

RoPS-luotsi Juha Malinen varoittaa kuitenkin vastustajasta yhtä lailla.

- Iloisella, rohkealla ja sinnikkäällä pelaamisellaan HIFK on tuonut hyvän lisän Veikkausliigaan. HIFK on vielä tällä kaudella lyömätön kotikentällään, joten joukkueen kohtaaminen on meille iso haaste, toteaa Malinen.

RoPS-luotsin mielestä HIFK:n keskikenttä ja laidat on otettava tosissaan ja saatava kiinni, jos vierasjoukkue meinaa sarjapisteitä Helsingin vierailulta mukaansa ottaa.

- Jos emme saa keskikenttää ja laitoja kuriin, meidän sijasta kentällä juhlivat Pekka Sihvola ja kumppanit, tietää Malinen.

Tähtirintojen kaksi edellistä ottelua ovat vierähtäneet ilman tehtyjä maaleja. FF Jaroa vastaan HIFK sai oikeastaan vasta viimeisen kymmenminuuttisen aikana luotua tarvittavaa painetta vastustajan rangaistusalueelle. HIFK:n laitahyökkääjä Joni Korhonen tiedostaa "maalinteko-ongelman" syyt.

– Ei RoPS mikään pysäyttämätön joukkue ole. Tarvitsemme huolellisuutta viimeiselle kolmannekselle, niin pallot löytävät tiensä reppuun. Mehän emme häviä kotona, joten se ei ole mikään ongelma. Viimeisten ratkaisusyöttöjen täytyy olla huolellisempia. Täytyy pelata joukkueena ja saada ajatukset yhteen niin taululla on varmasti hyvät lukemat päätösvihellyksen jälkeen, Korhonen puolestaan sanoo.

– Olemme käyneet paljon läpi RoPS:n pelaamista. Tiedämme heidän heikkoudet, joten pyritään iskemään niihin, Korhonen mainitsee.

HIFK:n pelaajista puolustaja Tuomas Aho sekä hyökkääjä Tuomas Mustonen ovat sivussa RoPS-ottelusta. RoPS:lta loukkaantuneiden kirjoilla ovat puolestaan Tomer Chencinski , Jean Fridolin Nganbe Nganbe ja Juuso Majava. Myös Vilim Posinkovic puuttuu kokoonpanosta nilkkavaivan vuoksi..HIFK-RoPS Sonera stadiumilla tiistaina 16.6. kello 18.30. Voit seurata ottelua suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.