AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-4-2
#16 Pelvas #16 Pelvas #16 Pelvas #16 Pelvas

41

(2-0)

Yleisöä 3087

HIFK
4-4-2
#8 Halme
vko.28 // 18.7.2015

​Ennakko: SJK-HIFK

​Ennakko: SJK-HIFK

SJK isännöi toistamiseen tällä kaudella Helsingin IFK:ta, kun joukkueet kohtaavat Keskuskentällä sunnuntaina 19.7. klo 18.30.

SJK ja HIFK ovat siis ehtineet kohdata jo kertaalleen tällä kaudella. Toukokuun alussa Seinäjoella pelattu ottelu päättyi SJK:n 2-0 kotivoittoon, kun Tuco ja Toni Lehtinen osuivat toisella puoliajalla maalipuiden väliin. Lehtinen ja Akseli Pelvas ovat viidellä täysosumalla SJK:n parhaat maalintekijät.

– SJK on hyvä pallollinen joukkue. Edellisessä kohtaamisessa onnistuimme pitämään palloa, mutta emme onnistuneet luomaan maalipaikkoja. Se oli meiltä huono ottelu. Meidän täytyy pystyä luomaan selkeästi paremmin tilanteita ja laittaa painetta SJK:n viimeiseen linjaan; HIFK-luotsi Jani Honkavaara linjaa.

Sarjassa tilanne on mielenkiintoinen, sillä SJK on kolmantena, mutta yhden ottelun vähemmän pelanneena kuin edellä oleva RoPS tai takana tuleva FC Inter. Ja SJK:lla on peräti kolme ottelua vähemmän pelattuna kuin kärjessä olevalla HJK:lla. Sarja on kuitenkin vasta puolessa välissä, joten sarjataulukkoa ei SJK leirissä tuijotella. Nyt mennään peli kerrallaan ja taistellaan voitosta jokaisessa ottelussa.

- Pitää muistaa että HIFK on hävinnyt vähemmän pelejä tällä kaudella kuin me, joten heitä ei ole helppo voittaa. Se on hyvä joukkue ja meidän täytyy olla parhaimmillamme heitä vastaan, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Oman mausteensa ottelulle tuo Seinäjoen Keskuskentän kenttä.

- Keskuskenttä on pieni kenttä – siellä on helppo tukkia oman maalin edusta, mutta hyökkääminen on vaikeampaa kun on pienempi kenttä kuin monessa muussa paikassa, Honkavaara sanoo.

SJK pääsee peliin terveellä ja pitkästä aikaa hyvin levänneellä miehistöllä. Edellinen yli viiden päivän mittainen tauko ennen kotipeliä oli viimeksi kesäkuun alussa. Sen jälkeen on menty puolitoista kuukautta hirmuisella tahdilla ja pelejä on pelattu enemmän kauakana kotoa kuin Seinäjoella. Sunnuntain miehistöstä puuttuu näillä näkymin ainoastaan Marco Matrone, joka hänkin on jo mukana harjoituksissa - kenties pelihommissa elokuussa. Viime pelin korttitilin täyttymisen vuoksi missannut Tucokin on taas mukana, eikä lisää pelikieltoja ole joukkueelle tullut.

HIFK:n pelaajista Otto-Pekka Jurvainen, Tuomas Mustonen ja Ville Taulo ovat sivussa SJK-ottelusta. Keskikenttäpelaaja Keaton Isaksson on mukana Seinäjoelle matkaavassa kokoonpanossa. Hän aloittaa ottelun penkiltä. Isaksson on pelannut tällä kaudella HIFK:n farmiseura Gnistanissa.

Lue IS:n otteluennakko täältä.


SJK - HIFK sunnuntaina 19.7. kello 18.30 Seinäjoen Keskuskentällä. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.