AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 28.3.2024

VPS viimeistelee Jaroa vastaan - "Kopissa on hyvä ja rento fiilis kauden alla"

VPS viimeistelee Jaroa vastaan - "Kopissa on hyvä ja rento fiilis kauden alla"

Jussi Nuorela on Vepsun tilanteeseen tyytyväinen. (Kuva: Apollo Photo)

VPS viimeistelee pitkän harjoituskautensa tulevana perjantaina, kun Raita kohtaa vanhan pietarsaarelaisen derbyvastustajansa FF Jaron.

VPS:n pitkä harjoituskausi on valmistanut joukkuetta ensi viikolla alkavaa Veikkausliigakautta varten, ja talven aikana selkeää pelillistä kehitystä onkin nähty. Myös joukkueen tuloskäyrä osoittaa ylöspäin edellisten otteluiden perusteella, ja viime viikon tärkeä Ilves-vierasvoitto on kasvattanut vaasalaisten itseluottamusta entisestään.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela kokee joukkueen pelaamisen asettuneen oikeaan suuntaan harjoituskauden loppupuolella. Neljättä kauttaan Raidassa luotsaavan Nuorelan mukaan harjoituskauden eteneminen ei tuonut yllätyksiä.

- Viime viikkoinen kohtaaminen Ilveksen kanssa muodostui meille tärkeäksi peliksi. Saimme viime metreille kovan matsin, josta joukkueena suoriuduimme hyvin. Hyvä tulos antoi itseluottamusta kaikille. Kopissa on hyvä ja rento fiilis kauden alla.

- Harjoituskaudella ei mitään ihmeempiä ole ollut. Talvi on mennyt suunnitelmien mukaisesti eli samalla kaavalla kuin pari edellistäkin talvea. Erinäisistä, suunnittelemattomista syistä johtuen joukkueeseen liittyi loppumetreillä tänä vuonna hieman isompi määrä uusia pelaajia, mikä oli poikkeavaa viime vuosiin verrattuna.

Nuorelan mukaan tulevana perjantaina tullaan näkemään muutamia kokoonpanomuutoksia pienten vammojen ja sairastumisien suhteen. Niiden lisäksi myös tiistaina osa pelaajista esiintyi VPS Akatemian paidassa ylimääräisessä kohtaamisessa Närpiön Kraftia vastaan, jonka seurauksena pelaajia lepuutetaan.

- Tullaan ehkä näkemään enemmän vaihtoja kuin suunnittelimme muutamien poissaolojen takia. Kuitenkin ajatus on lähteä mahdollisimman "Veikkausliigamaisella" kokoonpanolla pietarsaarelaisia vastaan.

- Kuormitus, jota osalle pelaajista tuli tiistain ottelusta, vaikuttaa myös huomiseen kokoonpanoon.

Nuorela näkee tulevalle kaudelle uudistuneen Vepsun mielenkiintoisena joukkueena, ja odottaa innolla Veikkausliiga-pelien alkamista.

- Olemme valmiita Veikkausliigakauteen ja vietämme hyvillä mielin viimeistä viikkoa ennen Veikkausliigan alkua.

VPS kohtaa FF Jaron viimeisessä harjoitusottelussaan tulevana perjantaina 29.3. kello 14:00. Otteluun on ilmainen sisäänpääsy!

Lisää uutisia