AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 26.3.2024

Huuhkajat voittoon Virosta

Huuhkajat voittoon Virosta

Huuhkajat nappasi voiton Virosta. (Kuva: Juha Tamminen)

Huuhkajat päätti maaliskuun karsintaikkunan 2-1 (2-0)-voittoon Virosta.

Päävalmentaja Markku Kanerva oli myllännyt kokoonpanon uusiksi perjantaisen Wales-tappion jälkeen. Fredrik Jensen kiitti luottamuksesta, kun hän vei Suomen johtoon puolen tunnin kohdalla.

Niin ikään avaukseen komennuksen saanut Benjamin Källman murtautui rangaistusalueelle ja hänet kaadettiin. Jensen asettui pallon taakse, mutta Viron maalivahti Karl Hein torjui Jensenin yrityksen. Suomalaishyökkääjä oli kuitenkin ensimmäisenä paluupallossa ja siirsi pallon verkkoon.

Seitsemän minuuttia myöhemmin Jensen oli järjestelemässä Suomen toista maalia. Oliver Antmanin keskitys tuli Källmanin pään kautta takatolpalle väijyneelle Jensenille. Jensen sai jalkansa väliin ja pallo kimposi ylärimaan. Ylärimasta se osui Viron puolustajan päähän ja siitä vielä Hein kauhoi pallon lopullisesti sisään.

Toisen jakson alussa Källman ja Antman rakensivat komean tilanteen, joka päättyi Antmanin takavasaramaaliin, mutta Källman oli ehtinyt tilanteessa niukasti paitsioon.

Viro sai kavennusmaalin reilun tunnin kohdalla ja jälleen Huuhkajia rangaistiin erikoistilanteesta. Tällä kertaa kulmapotkusta onnistui Alex Tamm.

Huuhkajat onnistui pitämään johtoasemansa loppuun saakka ja päätti maajoukkueikkunan näin voittoon.

Lisää uutisia