AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 25.3.2024

U17-pojilla EM-lopputurnauspaikka pelissä tiistaina Myyrmäessä

U17-pojilla EM-lopputurnauspaikka pelissä tiistaina Myyrmäessä

Kuva: SPL

U17-poikien maajoukkue päättää EM-jatkokarsinnat tiistaina. Suomi kohtaa päätöskamppailussaan lohkokärki Italian, jolla on kasassa kuusi pistettä – Belgialla ja Minihuuhkajilla on puolestaan kolme pistettä.

EM-jatkokarsintojen lohkovoittajat (8) sekä seitsemän parasta lohkokakkosta etenevät Kyproksella touko-kesäkuussa järjestettävään EM-lopputurnaukseen. Suomi voi nousta sekä lohkovoittoon että kakkossijalle, mutta Erkka V. Lehtolan miehistö voi jäädä myös kolmanneksi.

Sijoitukseen vaikuttaa Minihuuhkajien oman ottelun lisäksi Belgian ja Hollannin välinen kamppailu, joka pelataan samaan aikaan Helsingin Oulunkylässä. Mikäli Italia, Belgia ja Suomi ovat kolmen ottelun jälkeen tasapisteissä, vertaillaan ensin keskinäisten otteluiden maalieroa ja toiseksi tehtyjä maaleja.

– Eilen keskityimme palautumiseen. Hollanti-peli oli fyysisesti kova, ja meillä on Belgia-matsi alla – osa pelaajista on uurastanut isot minuutit molemmissa otteluissa. Kaksi päivää on lyhyt aika palautua sekä fyysisesti että henkisesti, Lehtola sanoo Palloliiton verkkosivuilla.

– Osa pelaajista on pelannut vähemmän, ja heillä riittää virtaa jaloissa. Se on kuitenkin henkisesti kova paikka, kun on ollut vaihtopelaajan roolissa. On inhimillistä, että omaan rooliin ei ole välttämättä tyytyväinen. Odotan ja oletan kuitenkin, että jokainen pelaaja on tiistaina valmis antamaan joukkueemme eteen kaiken, pelasi hän tai ei, Lehtola jatkaa.

Italia aloitti karsinnat 2–0-voitolla Hollannista, ja lauantaina joukkue kaatoi Belgian 5–3. Belgia avasi maalihanat heti ensimmäisellä minuutilla ja tuplasi johtonsa vajaan vartin kohdalla, mutta Italia jyräsi komeaan voittoon. Ahkerimmin verkkoja heilutti kaksi osumaa viimeistellyt Francesco Camarda, joka debytoi AC Milanin edustusjoukkueessa jo 15-vuotiaana.

– Italia on taktisesti kypsä joukkue, jossa on useita huippuyksilöitä. Belgia-pelin alku oli ensimmäinen kerta, kun näin, että joukkueella lipsui. He nousivat kuitenkin 0–2-tappioasemasta voittoon vaikuttavalla tavalla. He pelaavat 4–4–2:lla keskikentän timantilla – se ei ole meille helpoin mahdollinen ryhmitys puolustaa. Saksa pelasi vastaavalla ryhmityksellä meitä vastaan viime lokakuussa, ja onnistuimme silloin hyvin, Lehtola avaa.

– Käymme illan palaverissa läpi sitä, millä skenaarioilla voimme edetä kisoihin. Toimimme pelissä niin, että pojat saavat keskittyä täysillä olennaiseen, eikä toisen pelin tapahtumista kerrota, kunnes sen aika kenties koittaa. Uskon, että pojat ovat asioista kartalla jo nyt – kisaunelma kiinnostaa heitä sen verran. Kun syksyn karsintapelit lasketaan mukaan, taistelemme jälleen EM-lopputurnauspaikasta yhä viiden ottelun jälkeen. Se on aina erittäin hyvä saavutus pelaajilta ja koko joukkueelta. Tällä kertaa haluamme mennä päätyyn asti.

EM-jatkokarsintaturnauksen päätöspäivän ottelut:

26.3. klo 13.00 Italia – Suomi, Myyrmäen jalkapallostadion (Vantaa)
26.3. klo 13.00 Belgia – Hollanti, Mustapekka Areena (Helsinki)

Lisää uutisia