AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.12 // 23.3.2024

Ilves hioo kuvioitaan VPS:aa vastaan lauantaina

Ilves hioo kuvioitaan VPS:aa vastaan lauantaina

Kuva: Jimi Soinila

Ilveksen valmistautuminen Veikkausliiga-kauteen jatkuu VPS:ää vastaan pelattavalla harjoitusottelulla.

Alkuvuoden aikana kolme harjoitusottelua ja kuusi Liigacupin ottelua pelanneen Ilveksen ohjelmassa on vielä kaksi harjoitusottelua ennen lauantaina 6.4. käynnistyvää Veikkausliiga-kautta. Huomisen VPS-ottelun lisäksi Ilves kohtaa AC Oulun Tammelassa perjantaina 29.3.

Kaksi ensimmäistä harjoitusottelua PK-35:sta ja KTP:tä vastaan päättyivät maalittomiin tasapeleihin, joiden jälkeen tupsukorvat ottivat Liigacupin alkulohkossa kolme peräkkäistä voittoa. KuPS kaatui 0–2, VPS 3–1 ja AC Oulu 0–1. Tammelan Stadionin ensimmäisessä yleisöottelussa Ilves ja FC Haka päätyivät tasalukemiin 2–2. Viimeisessä lohko-ottelussaan Ilves taipui alivoimaisena SJK:lle maalein 3–1.

Ilveksen ja VPS:n välisessä ottelussa kotijoukkueen maaleista vastasivat Roope Riski ja kaksi osumaa iskenyt Santeri Haarala. VPS:n maalin viimeisteli tuolloin testattavana ollut malilaishyökkääjä Amadou Camara, joka kuitenkin palasi testijaksonsa jälkeen Norjan pääsarjaan Sarpsborg 08:n riveihin.

Liigacupin välierässä FC Interiä vastaan Ilves joutui pelaamaan toista kertaa peräkkäin vajaalla yli puolet ottelusta ja koki lopulta 0–1-tappion. Joukkueet kohtasivat uudestaan Turussa viime lauantaina, jolloin harjoitusottelu päättyi turkulaisten eduksi 2–0. Alla on siis kolme peräkkäistä tappiota ja tuloksellisesti huono jakso, joihin kahdessa ottelussa saadut punaiset kortit luonnollisesti vaikuttivat myös paljon.

Ilves on pystynyt ottelussa kuin ottelussa hyvään pallonhallintaan, mutta viimeisimmissä otteluissa ykkösluokan maalipaikat parhaalta sektorilta ovat olleet kortilla. Näissäkin otteluissa joukkue on silti luonut tilanteita, joiden parempi hyödyntäminen ja loppuun asti vieminen olisi näkynyt myös tulostaululla.

Lauantaina kello 15.00 Tammelan Stadionilla käynnistyvään otteluun on VIP-paikkoja lukuun ottamatta ilmainen sisäänpääsy.

Lisää uutisia