AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.11 // 17.3.2024

Hyvät valmentajat ja seurayhteisö Interin vahvuudet - omatoimista liikuntaa junioreille tarvitaan lisää

Hyvät valmentajat ja seurayhteisö Interin vahvuudet - omatoimista liikuntaa junioreille tarvitaan lisää

Kuva: Tara Jaakkola

FC Interin junioreille teetetyn kyselyn tulokset osoittivat jälleen hyviä tuloksia pelaajien ja valmentajien yhteistyöstä.

Helmikuussa 2024 tehdyn kyselyn perusteella valtaosa kyselyyn vastanneista kokee Interin suurimpina vahvuuksina hyvät valmentajat ja seurayhteisön sekä pelaajista huolehtimisen ja keskinäisen kunnioituksen.

Interin junioripelaajille vuosittain järjestettävä pelaajakysely antaa arvokasta tietoa seuralle sen toiminnan laadusta ja pelaajien viihtymisestä. Seuratoiminnan yksi keskeisin ja merkityksellisin kohderyhmä on luonnollisesti seuran pelaajat, joiden palautteiden avulla seuralla on iso mahdollisuus kehittää omaa toimintaansa – tunnistaa vahvuutensa ja kehityskohteensa.

Tämän vuoden kyselyn kohderyhmänä olivat 12-20 – vuotiaat seuramme pelaajat (kokonaisotanta n=183). Vuosien 2019-2024 aikana pelaaja- ja valmentajakyselyiden tulosten analysoinnista on vastannut seuran huippu- ja nuorisourheiluvaiheen valmennuspäällikkö Jani Mäenpää.

– Kuuden vuoden otannan perusteella voidaan sanoa, että pelaajakyselyn tulokset ovat olleet hyvin samansuuntaisia ja pysyneet stabiileina. Pelaajakyselyn tulokset tuovat selvästi ilmi, että pelaajamme kokevat viihtyvänsä Interissä erinomaisesti ja kokevat toimintamme mielekkääksi ja kehittäväksi.

- Seuralla on paljon ylpeyden aihetta siitä, että saadut tulokset toimintamme merkittävimmältä kohderyhmältä seuratoiminnan keskiöstä, eli pelaajiltamme, ovat erinomaisella tasolla, peilaten niitä minkä tahansa organisaation tai työyhteisön palautekyselyihin, Mäenpää kertoo.

Huolestuttavana suuntana Mäenpää näkee kuitenkin pelaajien omatoimisen harjoittelun määrän laskevan trendin näiden kuuden vuoden ajalta.

– On täysin selvää, että ohjatulla harjoitustoiminnalla ei yksin päästä lähellekään 20 viikkotunnin tavoitetta koskien aktiivista liikkumista ja urheilua. Johdetun joukkueharjoittelun rinnalla, tulee kulkea käsi kädessä myös omatoiminen ja monipuolinen muu harjoittelu pelaajien omalla vapaa-ajalla. Vanhan "pihapelikulttuurin" herättäminen henkiin joukkueiden omien ryhmien kautta ja se olisi mielestäni helpoin ja hauskin tapa huolehtia siitä, että urheillaan ja harjoitellaan riittävästi, Mäenpää pohtii.

Lisää uutisia