vko.11 // 16.3.2024

VPS:lle voitto Ruotsissa - uudet hankinnat jättivät positiivisen kuvan

Jussi Nuorela jakoi kehuja myös Umeå FC:lle. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS matkasi perjantaina Ruotsin puolelle harjoitusottelun merkeissä, kun Raitaa isännöi Umeå FC. Tasainen ottelu oli tuloksellisesti Vepsulle vakuuttava, ja ottelun loppulukemiksi ikuistettiin lopulta 1-4 vieraille.

Ensimmäinen puoliaika oli tasainen, mutta Vepsu erottui kuitenkin kentällä hieman hallitsevampana osapuolena. Raita kuitenkin teki pallonriistot vastustajalle ajoittain liiankin helpoksi heikkolaatuisilla syötöillään, jonka seurauksena Umeå siirtyi hallitsemaan palloa pidempiä jaksoja.

Ottelun ensimmäistä maalia jouduttiin odottamaan vain 13 minuuttia, kunnes pallo lauloi jo Umeån maalin perukoilla pitkän hyökkäyksen päätteeksi. Maalin laukoi verkkoon Vepsun keskikentän maestro Evgeniy Bashkirov lähietäisyydeltä loistavasta Juho Hyvärisen keskityksestä. Maalitehtailu jatkui vartin päästä, kun ensimmäisenkin maalin rakentamisessa mukana ollut Hyvärinen iski tulostaululle 0-2 lukemat herkullisesta reboundista. Umeå oli päästä peliin mukaan vielä ennen ensimmäisen jakson loppua, kun nopea kuti pomppi pois Vepsun maalin ylärimasta. Tauolle kuitenkin siirryttiin Vepsun 0-2 johdossa.

Toisella puoliajalla Vepsu pyrki pitkälti kierrättämään mahdollisimman paljon pelaajia, jotta peliaikaa saataisiin tarjottua mahdollisimman monelle pelaajalle. Ensimmäisen jakson tapaan Vepsun aktiivinen prässi jatkui, ja Raita onnistuikin hyvin pallonriistoissa keskikentällä toisen jakson aikana.

Umeå pelasi pidempiä jaksoja pallollisena, kun taas Vepsu pyrki hyökkäysalueelle pitkälti vastahyökkäyksien merkeissä. Umeå sai aikaan hyviä tilanteita, mutta Rasmus Leislahden vartioiman maalin taakse isännät eivät onnistuneet palloa vielä laittamaan. 55 minuutilla nähtiin ottelun seuraava maali, kun Viialan pommittajana tunnettu Kalle Multanen laukoi pallon maaliin boksissa pomppivan pallon asetuttua hyökkääjän jalkaan.

Pelin loppupuolella pallonhallinta kääntyi jälleen enemmän Vepsulle, ja pian 0-4 lukemat iski 80 minuutilla Vepsun nuori lupaava hyökkääjä Teemu Hytönen, jonka voimakas pusku painui Umeå-maalin takakulmaan Samu Alangon hienosta keskityksestä. Umeå sai vielä kavennettua tilanteen 1-4 lukemiin William Hofvanderin toimesta oikealta laidalta luodusta hyökkäyksestä, mutta kaulaa jo pelin loppupuolella jo riittävästi. Ottelu päättyi lopulta Vepsun 1-4 vierasvoittoon.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela näkee ottelun olleen hyvää harjoitusta joukkueelle ennen varsinaisen Veikkausliiga-kauden alkua.

- Umeå oli hyvätasoinen vastustaja. Ensimmäinen jakso oli todella tasainen, ja vastustajalla oli hyvin organisoitu joukkue. 1-4 -tulos ei kerro koko totuutta pelistä, vaikka toki teimme hyvin maaleja. Hyvä tiukka matsi takana, jossa jouduimme vetämään täysillä.

Nuorelan mukaan Vepsun uudet vahvistukset toppari Pedro Justiniano ja keskikentän Peter Eletu suoriutuivat ensimmäisessä ottelussaan erittäin hyvin. Debyyteistä VPS-luotsille jäi hyvinkin positiivinen kuva.

- Pedro tuli hyvin jengiimme mukaan, ja pelasi puolustuslinjassamme kuin olisi ollut siinä aikaisemminkin. Hän oli täysin kärryillä joukkueen pelitavassa, joka oli todella positiivista. Hän näytti hyviä ominaisuuksiaan, joita olemme häneltä toivoneet ja odottaneetkin. Hän tulee olemaan varmasti tärkeä pelaaja meille.

- Peterillä oli vain yhdet treenit alla ennen ottelua, mutta siihenkin verrattuna näimme häneltä positiivisen sisääntulon. Tehtävä ei ollut helppo, sillä hän tuli vasta vaihdosta kentälle ottelun loppupuolella. Hän esitti hyviä otteita, ja hänestäkin jäi positiivinen kuva, Nuorela toteaa.