AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.11 // 16.3.2024

TPS oli Gnistania vahvempi - "Kipinältä" tehot kateissa

TPS oli Gnistania vahvempi - "Kipinältä" tehot kateissa

Gnistan jäi maaleitta TPS:n vieraana. (Kuva: Tara Jaakkola)

Ykkösliigan kauteen valmistautuva Turun Palloseura mittasi lauantaina tasoaan harjoitusottelussa Veikkausliiga-joukkue Gnistania vastaan.

Ennakkoon tiedossa oli Tepsille yksi talven kovimmista peleistä. Ensimmäiseen pääsarjatason kauteensa valmistautuva Gnistan on vahvistunut talven aikana mm. entisillä A-maajoukkuepelaajilla Jukka Raitalalla ja Juhani Ojalalla.

Veritas Stadionilla nähtiin tänään laadukas jalkapallo-ottelu, jossa vauhtia ja tilanteita riitti. Ensimmäisen parikymmenminuuttisen aikana molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa siirtyä johtoon, vaikka Gnistan palloa enemmän hallitsikin. TPS:n maalilla Matias Niemelä teki useita hyviä torjuntoja ja piti helsinkiläisen vierasjoukkueen nollilla.

Avauspuoliajan vanhetessa pallonhallinta tasoittui ja TPS pääsi muutamaan otteeseen luomaan oivalliset maalipaikat nopeasti edenneillä hyökkäyksillä. Tällaisen hyökkäyksen päätteeksi syntyi myös ottelun avausmaali. TPS riisti pallon syvällä omalla puolustusalueellaan ja käynnisti nopean vastahyökkäyksen, jonka päätti maaliin Tuomas Pippola.

– Ensimmäinen puoliaika oli aika aaltoilevaa ja avointa peliä, jossa molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä ja paikkansa. Pääsimme muutaman kerran hyökkäämään nopeasti Gnistanin selustaan, joko onnistuneen pelin avaamisen seurauksena tai prässättyämme pallon haltuumme. Olimme niissä tilanteissa hyvin vaarallisia ja teimme ansaitusti maalin ensimmäisellä jaksolla. Kokonaisuudessaan meillä oli hyvä energia pelissämme, summasi TPS:n päävalmentaja Miika Nuutinen.

Tauolle poistuttiin kotijoukkue TPS:n 1–0-johdossa. Taukojohto ohjasi osaltaan toisen puoliajan pelinkuvaa: Tepsillä oli johtoasema puolustettavanaan, Gnistan ajoi takaa.

– Toisella puoliajalla tilanne tulostaululla vaikutti siihen, että Gnistan painoi päälle ja me olimme välillä aika syvällä omassa blokissamme. Muutaman kerran meidän fokuksemme vähän karkasi ja päästimme Gnistanin laukomaan sellaiselta alueelta, mistä ei saisi päästää. Kokonaisuudessaan puolustimme kuitenkin hyvin, emmekä joutuneet pitkiksi ajoiksi sellaiseen myllyyn, jossa vastustaja olisi koko ajan luonut maalipaikkoja, Nuutinen kertasi.

TPS:n onnistunut joukkuesuoritus rakentui lukuisista hyvistä yksilösuorituksista. Maalilla Matias Niemelä torjui kaiken mahdollisen ja raitapaitojen puolustajat katkoivat hyvin syöttöjä ja blokkasivat laukauksia. Tepsin pelinrakentelu toimi ja viimeistelyssä oli tarvittavaa tehokkuutta. Turkulaisittain päivän kruunasi 2–0-maali. Maaliin johtaneen tilanteen pohjusti härkämäisellä pallonriistollaan Tuomas Pippola ja Niilo Saarikivi laukoi pelivälineen tarkasti yläkulmaan.

– Vastus oli tänään tosi kova, Veikkausliigajoukkue, joka pelasi aika lailla parhaalla kokoonpanollaan. Pitää nostaa hattua meidän pelaajillemme siitä, minkälaisella suorituksella selätimme ylemmän sarjatason vastustajan. Voi sanoa, että moni pelaajamme pelasi tänään talven parhaan pelinsä. Ylipäätään pelasimme joukkueena aika ehjän 90-minuuttisen, arvioi päävalmentaja Nuutinen.

– Yksittäisenä tärkeänä tekijänä täytyy nostaa esille Matias Niemelän torjunnat. Hän pystyi ottamaan ratkaisevat kopit pelin kriittisillä hetkillä ja oli hienoa, että nolla säilyi meillä omissa loppuun asti, Nuutinen jatkoi.

Voitto Veikkausliiga-joukkueesta ja ehjä peli-ilme lupaavat tepsiläisittäin hyvää, kun sarjakauden alku vähitellen lähestyy.

– Tämä oli tosi hyvä tasonmittaus meille. Meillä on nuori joukkue, eikä kaikilla ole vielä paljoa kokemusta Veikkausliiga-joukkueita vastaan pelaamisesta. Varmasti moni pelaajamme saa tästä paljon itseluottamusta, että pärjäsi hyvin liigavauhdissa, Nuutinen näki.

Lisää uutisia