AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 3.2.2024

Elmo Henrikssonilla edessä HJK-debyytti - paikka tolppien välissä Gnistania vastaan

Elmo Henrikssonilla edessä HJK-debyytti - paikka tolppien välissä Gnistania vastaan

Elmo Henriksson on kerännyt kokemusta IFK Mariehamnissa kaksi kautta. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK:n talven toinen ottelu on kauden ensimmäinen Helsingin paikalliskoitos. Veikkausliiga-tulokas Gnistan isännöi Klubia Talin loppuunmyydyssä hallissa Liigacupin merkeissä lauantaina.

HJK:n avauskokoonpanossa nähdään ainakin yksi debytantti, sillä maalilla nähdään Elmo Henriksson. 20-vuotias veskari on edustanut HJK:ta 13-vuotiaasta ja on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut torjuja: Vuonna 2021 Henriksson oli ykkösveskari HJK Klubi 04:ssä Ykkösessä ja kahdella viime kaudella lainalla IFK Mariehamnissa kertyi yli 40 ottelua Veikkausliigaa.

Toinen maalivahti Jesse Öst on pikkuvaivan vuoksi sivussa, joten penkillä on Klubin B-juniorien viime kauden ykkösveskari Joel Tynkkynen.

Kentällä nähdään varmasti myös testipelaaja Hans Nunoo Sarpei. Ghanalainen tuli viime viikolla kentälle vaihdosta ja saa nyt täyden treeniviikon jälkeen ja testijakson päätteeksi kunnon näyttöpaikan.

HJK:n viime viikolla pelanneista rivistä puuttuu pienen selkävaivan vuoksi David Ezeh, joka palaa treenivahvuuteen ensi viikolla. Lisäksi IFK Mariehamn -pelistä eri syistä puuttunut viisikko on vielä sivussa.

Carlos Moros Gracian viime matsi päättyi suoraan punaiseen korttiin, mikä tarkoittaa Liigacupissa yhden ottelun pelikieltoa. Hassane Bandén pelit Afrikan mestaruusturnauksessa päättyivät tiistaina, mutta koska maajoukkuevastuu alkoi käytännössä heti HJK:n viime kauden päätyttyä, Bandé huilaa pari viikkoa ennen paluuta treenikentille.

Gnistan - HJK lauantaina 3.2. kello 14.00 Talin hallissa. Kaikki Liigacupin ottelut myös suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia