AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 27.10.2023

"Saimme mitä ansaitsimme" - kokenut Simo Roiha ei selittele KTP:n putoamista

"Saimme mitä ansaitsimme" - kokenut Simo Roiha ei selittele KTP:n putoamista

Simo Roihan tuleva kausi on vielä avoinna. (Kuva: Mikko Mäkelä)

KTP:n hyökkääjä Simo Roiha myöntää, että putoaminen Veikkausliigasta otti koville.

KTP pelasi alkukauden odotuksiin nähden jopa yläkanttiin, mutta syksyä kohti alkoi tulla vaikeampaa ja tappioputki suisti kotkalaiset lopulta sarjan hännille.

- Se oli monivaiheinen kausi. Alkukausi oli hyvä ja kaikki näytti ja tuntui hyvältä. Sen jälkeen jotain muuttui. On tosi vaikea sanoa, että mitä siinä tapahtui. Raskas ja vaikea kausi tämä lopulta oli, Roiha summaa mennyttä kautta Pelaajayhdistyksen verkkosivuilla.

Viimeisessä pelissään KTP kärsi tappion kotikentällään IFK Mariehamnille. Tämä varmisti suoran putoamisen.

- Saimme mitä ansaitsimme. Pelin jälkeen tuntui tosi pahalta, mutta kyllä siinä ymmärsi, että tämän verran myös ansaitsimme, Roiha kertoo.

Roiha on 32-vuotias kokenut pelaaja. Kahden edelliskauden aikana hän teki Ykkösessä yhteensä 24 maalia TPS:n ja RoPS:n riveissä. Menneellä kaudella Roiha onnistui maalinteossa kerran.

- En voi olla tietenkään tyytyväinen mitenkään. Myös minulle tämä oli vaikea kausi, kuten monelle muullekin, Roiha sanoo.

- Kyllä me kuitenkin kauden aikana näytettiin, että potentiaalia olisi ollut sinne liigan top-6 sijoille. Jotain siinä kuitenkin katosi ja totta kai muutokset pelaajistossa myös vaikutti, Roiha pohtii.

Roiha pelasi ensimmäiset pelinsä Veikkausliigassa kaudella 2014 Rovaniemen Palloseuran riveissä. Veikkausliigassa Roiha on tehnyt 23 maalia ja Ykkösessä 26.

- Vielä ei ole omat kuviot selvillä ensi kaudeksi. Toimin itse omana agenttina, niin tästä taas lähtee suunnittelut käyntiin, että löytyy itselle ja perheelle sopiva paikka ensi kaudeksi, Roiha päättää.

Lisää uutisia