AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 22.10.2023

"Valmentajana kannan vastuun" - Juha Malinen ei löytänyt keinoja KTP:n säilymiseen

"Valmentajana kannan vastuun" - Juha Malinen ei löytänyt keinoja KTP:n säilymiseen

Juha Malisen aika KTP:ssa päättyi. (Kuva: Mikko Mäkelä)

KTP:n tie vie Ykkösliigaan ensi kaudeksi ja samalla lauantain IFK Mariehamn -ottelu jäi Juha Malisen viimeiseksi joukkueen peräsimessä.

Kun Malinen tuli KTP:n päävalmentajaksi FC Hakalle kärsityn 1-2-kotitappion jälkeen elokuun lopussa, ei hän varmaankaan osannut tuolloin ounastella, että seuraavat kolme hänen luotsaamaansa vihreävalkoisten kamppailua päättyvät kaikki samoihin 1-2-tappiolukemiin (VPS, Honka ja FC Lahti).

Säännöllisyys tappioluvuissa jatkui myös Ilvekselle lukemin 0-3 hävityn kotipelin jälkeen, sillä kausi päättyi kolmeen peräkkäiseen 0-2-häviöön (AC Oulu, FC Haka ja IFK Mariehamn).

- Tämä on aika herkkä hetki. Parempi ehkä kuitenkin jättää jotakin sanomatta tässä vaiheessa. Valitan. Parhaamme yritimme tehdä, Malinen sanoi liigakauden päätöspelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

- Minä valmentajana kannan vastuun. Missään vaiheessa en saanut semmoista kokoonpanoa ja pelitapaa tuohon joukkueeseen, millä tavalla tästä olisi tullut voittava joukkue. Täydellinen epäonnistuminenhan se on, mutta sen takana on kyllä paljon muitakin asioita, Malinen jatkoi.

Kokenut valmentaja pisti itsensä tosissaan likoon muuttaakseen KTP:n kurssin.

- Kaksi kuukautta sitten jätin omat tehtäväni ja olin aamusta iltaan pelkästään KTP:n ja Kotkan puolesta toimimassa. Panin itseni, oman kokemukseni ja kaiken tietotaitoni peliin.

- Yritin tehdä valmentajien kanssa yhteistyötä joka päivä. Joka aamu ilolla tulin töihin ja uskottiin jatkuvasti, että tästä löytyy se ratkaisu, mutta yhtään 90-minuuttista ei pystytty pelaamaan, joka olisi ollut tasapainoista ja voittavaa jalkapalloa. Ei yhtään.

Maliselle ei jäänyt epäselväksi, että Kotka on jalkapallokaupunki.

- Näin, että kaupunki hengittää jalkapalloa. Olen niin paljon tavannut kotkalaisia tuolla kaupungilla, kävelylenkillä, rantamaisemissa, marketeissa ja kaupoissa, että tiedän heidän aidosti ajattelevan tätä asiaa.

- Minä en ole missään tai koskaan törmännyt semmoiseen. En ikinä.

Lisää uutisia