vko.41 // 13.10.2023

Pikkuhuuhkajat komeaan voittoon Albaniasta – Otso Liimatta iski hattutempun

Otso Liimatta oli Pikkuhuuhkajien sankari. (Kuva: Juha Tamminen)

Alle 21-vuotiaiden maajoukkueen (2002 syntyneet ja nuoremmat) EM-karsinnat jatkuivat perjantaina, kun vastaan asettui kaksi ensimmäistä otteluaan voittanut lohkokärki Albania. Pikkuhuuhkajat juhli hattutempun tehneen Otso Liimatan johdolla 4-1 (3-0)-voittoa.

Pikkuhuuhkajien maalia vartioi Lucas Bergström, ja puolustuksessa avasivat Kalle Wallius, Ville Koski, Tony Miettinen ja Tomas Galvez. Keskikentän pohjalla pelasivat Leo Walta ja kapteeni Santeri Väänänen, ja hyökkäyspäässä aloittivat Juho Talvitie, Niklas Pyyhtiä, Topi Keskinen ja Otso Liimatta.

Suomi sai otteluun loistavan alun. Pitkä hyökkäys päättyi neljännellä minuutilla maalijuhliin, kun Leo Wallan nosto tavoitti päätyrajalle juosseen laitapuolustaja Kalle Walliuksen, jonka keskitys löysi keskeltä Otso Liimatan. Oululaisen suora laukaus upposi alakulmaan ja tilanteeksi tuli näin 1-0.

Vain kaksi minuuttia avausmaalista Liimatta täräytti jo toisen maalinsa sekä Suomen 2-0-johtoon. Tällä kertaa maalin alustivat Tomas Galvez ja vasemmalta laidalta sisään ajanut Topi Keskinen. Kaksi minuuttia tästä Liimatta oli jo viimeistellä hattutemppunsa päästessään puskemaan Santeri Väänäsen nostoon Albanian linjan takana, mutta Albanian maalivahti onnistui venyttämään torjunnan Liimatan yritykseen.

Toinen puoliaika alkoi kuin ensimmäinenkin. Liimatta varasti pallon toppari Dajkolta, karkasi läpiajoon ja sijoitti pelivälineen taka-alakulmaan pelin 48. minuutilla. Näin Suomi johti jo 3-0.

Albanian kavennus syntyi 80. minuutilla. Adrion Pajaziti sai irtopallon boksin rajalle, ja napakka laukaus päätyi Suomen maalin alanurkkaan.

Albania pyrki painostamaan loppuun asti, mutta Suomi kesti aivan loppuun asti - lisäajan viime hetkillä Bergström otti upean torjunnan. Viime minuutin vastahyökkäyksestä Miska Ylitolva sai Eetu Mömmöltä pallon oikealle laidalle, chippasi pallon maalivahdin yli ja näin Suomi otti arvokkaat kolme pistettä maalein 4-1.

Voitolla Suomi avasi myös voittotilinsä ja koossa on kahden ottelun jälkeen kolme pistettä. Pikkuhuuhkajien karsinta jatkuu Romanian vieraana tiistaina 17.10. Romania on Suomen kanssa tasapisteissä.