AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 30.8.2023

KTP:n Klinkenberg lopettaa uransa – sopimus purettu

KTP:n Klinkenberg lopettaa uransa – sopimus purettu

Daan Klinkenberg lopettaa ammattilaisuransa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC KTP:n hollantilainen puolustaja Daan Klinkenberg lopettaa uransa jalkapalloammattilaisena.

Klinkenberg kertoo saaneensa työtarjouksen kotimaastaan Hollannista ja päättäneensä jatkaa jalkapallon parissa amatööritasolla.

– En ollut tätä suunnitellut, mutta kun sain hyvän työtarjouksen ja vielä mahdollisuuden jatkaa pelaamista amatöörinä lähellä kotikylääni, asiat tapahtuivat nopeasti, Klinkenberg sanoo KTP:n sivuilla.

– Haluan kiittää kaikkia ajastani täällä, ja erityisesti kannattajia siitä, että Tolsalla on yksi liigan parhaista tunnelmista pelata. Kaikkia pukukopissa kiitän ystävällisestä asenteesta minua kohtaan ja kaikesta saamastani avusta. Olen varma, että pojat varmistavat liigapaikan pian, Klinkenberg kannustaa.

KTP ja Klinkenberg ovat yhteisymmärryksessä purkaneet hollantilaisen pelaajasopimuksen välittömästi. Näin ollen Klinkenberg ei enää ole mukana KTP:n sunnuntain (3.9.) Veikkausliigaottelussa Honkaa vastaan.

– Daan on ollut mies paikallaan niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin, joten tietysti hänen lähtönsä osuu harmilliseen saumaan. Toisaalta pitää kuitenkin ymmärtää, että pelaajien henkilökohtaiset ratkaisut eivät aina noudata sopimuskausia, pohtii KTP:n urheilutoimenjohtaja Niko Ikävalko.

Klinkenbergin sopimus olisi kattanut myös kauden 2024. Hän ehti pelata KTP:n riveissä kaksikymmentä liigaottelua. Aiemmin hän on edustanut Veikkausliigassa myös HIFK:ta ja Interiä.

Klinkenberg ei pelikiellon vuoksi pelannut KTP:n edellisessä liigaottelussa Vaasan Palloseuraa vastaan. Hänen paikkansa täytti liigadebyyttinsä tehnyt KTP:n kesän siirtoikkunassa hankkima Nikolas Talo.

Lisää uutisia