AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 25.7.2023

"Hyvältä tuntuu palata" - oma kasvatti Jesse Nikki sopimukseen Hongan kanssa

"Hyvältä tuntuu palata" - oma kasvatti Jesse Nikki sopimukseen Hongan kanssa

Jesse Nikki keräsi Veikkausliigakokemusta viime kaudella HIFK:ssa. (Kuva: Juha Tamminen)

Keskuspuolustaja Jesse Nikki palaa FC Honkaan 1,5-vuotisella sopimuksella. 20-vuotias Nikki on Hongan oma kasvatti.

Nikki nousi kaudella 2021 suureen rooliin Honka Akatemiassa ja pelasi kuudessatoista Kakkosen ottelussa. Kaudelle 2022 Nikki siirtyi HIFK:n Veikkausliigajoukkueeseen ja debytoi liigatasolla SJK:ta vastaan. Vastuuta tuli kaiken kaikkiaan seitsemässätoista Veikkausliigaottelussa, neljässä Suomen Cupin ja neljässä Liigacupin ottelussa.

– Kyllähän se hyvältä tuntuu palata puolentoista vuoden tauon jälkeen seuraan, jossa olen pelannut viime kautta lukuun ottamatta koko elämäni. Hongassa on paljon huippuvalmentajia, pelaajat ovat minulle suurimmaksi osaksi jo entuudestaan tuttuja ja tiedän millä tasolla täällä tehdään töitä joka päivä, joten ei ollut vaikea valinta palata Honkaan kun sain kuulla tästä mahdollisuudesta, Nikki kommentoi.

Pitkä loukkaantuminen on pitänyt Nikin tällä kaudella sivussa kentiltä, mutta kuntoutus on edennyt hyvin.

– Minulla on pitkä loukkaantuminen alla, joten ensimmäinen tavoitteeni tältä kaudelta on pelata ehjä loppukausi. Ensi kaudella tavoittelen murtautumista edustusjoukkueen avauskokoonpanoon. Pidemmällä tähtäimellä olisihan futista siistiä pelata ulkomailla. Se on aina ollut ja on edelleen haaveena, joten sitä kohti tehdään töitä.

Tuntumaa Nikin on tarkoitus ainakin alkuun hakea Honka Akatemiasta.

– Hienoa että saimme oman kasvatin takaisin Honkaan. Jesse on päässyt pelaamaan viime vuonna Veikkausliigassa, tämä kokemus on varmasti kehittänyt häntä pelaajana kentällä ja sen ulkopuolella. Jessen vahvuudet topparina ovat pallollisessa vaiheessa.

- Syksyn aikana Jesse on Akatemian mukana ja tavoite yhdessä on, että kuntoutus menee suunnitelman mukaan ja paluu kentille tapahtuu loppusyksystä. Kaiken onnistuessa Jesse taistelee tulevaisuudessa paikasta edustusjoukkueessa. Tervetuloa Jesse takaisin, sanoo urheilutoimenjohtaja Petri Vuorinen.

Lisää uutisia