AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 20.7.2023

Inter vahvistaa puolustustaan - kokenut Nikko Boxall sopimukseen

Inter vahvistaa puolustustaan - kokenut Nikko Boxall sopimukseen

Nikko Boxallille Veikkausliiga on tuttu sarja.

FC Inter on solminut loppukauden kattavan pelaajasopimuksen puolustaja Nikko Boxallin kanssa.

Maajoukkuetasolla asti Uutta-Seelantia edustanut 31-vuotias on pelannut Veikkausliigassa aiemmin VPS:n, KuPS:n ja SJK:n riveissä.

Boxall siirtyy Turkuun pelattuaan viimeksi kotimaassaan Auckland Cityssä ja Australian pääsarjaan osallistuvassa Wellington Phoenixissä, mutta suurimmat pelimäärät uusiseelantilainen on kerryttänyt juurikin Suomessa. Kaikkiaan viidellä eri kaudella 112 pelin verran Veikkausliigaa pelannut toppari palaa mielellään Suomeen.

– Pitkän matkan jälkeen jet lagia on tietysti vähän, mutta on mukava päästä Uuden-Seelannin talvesta tänne Suomeen ja tuntea auringonpaiste. Huomasin hymyileväni koneen laskeuduttua tänne, sillä olen aina nauttinut ajastani Suomessa ja Veikkausliigassa, Boxall kertoo.

Boxallin kansainvälinen pelilupa on saapunut, joten tuore vahvistus on valmennuksen käytettävissä jo tulevana lauantaina, jolloin Veritas Stadionilla vastaan asettuu SJK. Edellisen kerran Boxall pelasi Veikkausliigaa kaudella 2021 juuri SJK:n riveissä. Tuosta joukkueesta nykyisin Interiä edustavat Boxallille tutut Rodrigo Arciero ja Walter Viitala.

Joukkueen rakentamisesta vastaavaan työryhmään kuuluvat valmennustiimistä päävalmentaja Jarkko Wiss ja valmentaja Ramiro Muñoz, sopimusasioiden osalta hallintopäällikkö Lauri Kemppainen sekä seuran hallituksen edustajina Nikolas ja Julius Håkans. Jo SJK:ssa Boxallin valmentajana toiminut Ramiro Muñoz näkee topparin olevan juuri Interin nyt kaipaama pelaaja.

– Nikko on huippuammattilainen ja hän pystyy johtamaan esimerkillään sekä pelatessaan, että pukuhuoneen puolella. Hänellä on jo entuudestaan kokemusta Suomesta ja kovemmista sarjoista. Hän pystyy vahvistamaan joukkuetta fyysisen pelaamisen, jalkapallotaitojen, boksipuolustamisen ja myös erikoistilanteiden osalta, Muñoz luettelee.

Boxallin sopimus kattaa alkuvaiheessa kuluvan kauden. Pelaajan nopeasti edenneessä siirrossa tärkeintä oli päästä pikaisesti alkuun.

– En ole ehtinyt miettiä paljon edes kuluvaa kautta, vaan tärkeintä oli päästä ensin tänne Suomeen. Seuraavaksi edessä on joukkueeseen paremmin tutustuminen, kovaa työntekoa ja toivottavasti paljon voitettuja pelejä, Boxall tiivistää.

Lisää uutisia