AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 17.7.2023

"Tuli heti ensimmäisenä mieleen" - Miska Ylitolva HJK:sta loppukaudeksi KTP:n riveihin

"Tuli heti ensimmäisenä mieleen" - Miska Ylitolva HJK:sta loppukaudeksi KTP:n riveihin

Miska Ylitolva vahvistaa KTP:ta loppukauden. (Kuva: Mira Lönnqvist)

Veikkausliigassa pelaamistaan jälleen ensi lauantaina AC Oulun vieraana jatkava KTP lainaa Miska Ylitolvan riviensä vahvistamiseksi.

KTP on solminut Helsingin Jalkapalloklubia edustavan Ylitolvan kanssa tämän kauden loppuun asti kestävän lainasopimuksen.

- Kun Manthatis (Georgios) lähti, tuli minulle heti ensimmäisenä mieleen Miska sille paikalle, KTP:n urheilutoimenjohtaja Niko Ikävalko sanoo.

Erinomaisesti vihreävalkoisissa esiintyneestä kreikkalaispelaajasta ei tarvinnut ihan ilmaiseksi luopua, sillä Manthatiksen lainasopimuksen oli alun perin tarkoitus kestää Veikkausliigakauden loppuun asti.

- Kreikkalaisseura osti sopimuksen ulos. Summaa ei tarvitse mainita, mutta jonkinlainen korvaus saatiin. Olisimme halunneet pitää hänet, mutta pääsimme molempia osapuolia tyydyttävään ratkaisuun, Ikävalko toteaa.

19-vuotias Ylitolva on syntynyt Espoossa, mutta hänen junioriseuransa olivat FC Santa Claus ja Rovaniemen Palloseura. HJK:hon hän siirtyi Ykkösessä tuolloin pelanneesta RoPSista vuoden 2021 jälkeen.

Kaksi A-maajoukkue-edustustakin tilillään olevalla "Misellä" on ollut loukkaantumishuolia ihan riittävästi. Tällä kaudella 178-senttinen pelaaja on ehtinyt hankkia pelikokemusta HJK:n riveissä Veikkausliigassa hieman reilut kaksi tuntia. Kakkosessa pelaavassa Klubi 04:ssä on peliaikaa tullut kolme ja puoli tuntia.

- Muutama muukin joukkue olisi Ylitolvan halunnut, sillä hän on juoksuvoimainen pelaaja, joka pystyy juoksemaan laitaa edestakaisin.

- Miska on ehkäpä vieläkin kovempi juoksemaan kuin Manthatis, mutta kokemattomampi. Pallon kanssa hän on hyvä ja osaa keskittää.

Kotkassa on perinteisesti arvostettu loppuun asti yrittäviä pelaajia. Manthatis oli KTP:ssä juuri sellainen taistelijatyyppi. Samantyylinen tsemppari on korvaajakin Ikävalkon mielestä.

- Yksi kotkalaisten näköinen pelaaja lähti ja toinen tuli tilalle, "Nitti" hymähtää.

Lisää uutisia