AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 16.7.2023

AC Oulu -luotsi Duarte antoi tunnustuksen VPS:lle - "Heitä vastaan pelaaminen on joka kerran iso haaste"

AC Oulu -luotsi Duarte antoi tunnustuksen VPS:lle - "Heitä vastaan pelaaminen on joka kerran iso haaste"

AC Oulu joutui taipumaan Vaasassa. (Kuva: Apollo Photo)

AC Oulu tappioton putki tuli päätökseensä lauantaina Vaasassa, kun nousuvireinen VPS takoi taululle lukemat 3-0.

Ottelun avausjakso oli kokonaisuutena suhteellisen varovaista peliä. AC Oulu piti reilusti vaasalaisia enemmän palloa itsellään, mutta raitapaitojen viimeiset linjat olivat erittäin tiiviitä.

Kotijoukkueen hyökkäyspelin vahvuudeksi tiedetyt vastahyökkäykset ja keskitykset olivatkin isossa roolissa ottelun avausmaalissa. Samuel Lindeman pääsi keskittämään 17. minuutilla pallon maalin eteen, josta Prosber Ahiabu puskee pallon turhan vapaasti ohi Calum Wardin.

- Teimme keskityspallossa ison virheen. Olemme käyneet näitä paljon läpi harjoituksissa, että omaa paikkaa ei jätetä ennen kuin tilanne on ohi, päävalmentaja Ricardo Duarte harmitteli avausmaalia.

Duarte antoi täyden tunnustuksen vastustajalle. AC Oulu hallitsi palloa, mutta VPS oli terävämpi, eikä Laivastonsinisten tuttua nousua toisella jaksolla nähty tällä kertaa.

- Joka kerta kun kohtaamme VPS:n, meillä on haaste edessämme. Edellisissä otteluissa onnistuimme heitä vastaan, mutta nyt emme, Duarte myönsi.

- Emme tällä kertaa onnistuneet kääntämään peliä. Meillä oli takana todella rankka viikko ja sen jälkeen moni pelaaja sairastui. En halua selitellä, VPS:llakin oli kova tilanne, sillä heillä oli alla ottelu viikolla.

Lisää uutisia