AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 28.6.2023

"Oli hyvä valinta tulla Suomeen" - Ovie Ejeheri tyytyväinen aikaansa SJK:ssa

"Oli hyvä valinta tulla Suomeen" - Ovie Ejeheri tyytyväinen aikaansa SJK:ssa

Ovie Ejeherille jää hyvät muistot Seinäjoesta ja Suomesta. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK:n alkukauden tukipylväisiin kuulunut maalivahti Ovie Ejeheri hyvästelee Seinäjoen heinäkuun puolivälin alla lainasopimuksen umpeutuessa.

Ejeheri on viihtynyt erinomaisesti lainalla-ajallaan Seinäjoella, pelit ovat sujuneet hyvin ja hänet myös valittiin Veikkausliigan kuukauden joukkueeseen toukokuussa.

– Olen tykännyt ajastani täällä. Seinäjoki on todella kiva pieni kaupunki, hyvin erilainen kuin Lontoo, ja täällä voin kävellä joka paikkaan. Ja pidän kävelemisestä, kertoo Arsenalista lainalla ollut Ejeheri.

– On ollut myös mahtava nähdä vuodenaikojen muutokset, sillä ne todella erottaa. Englannissa niitä ei aina oikein huomaa. Muistan, kuinka ensimmäisen kerran kävelin stadionille, ja kaikki oli lumesta valkoisena. Nyt kaikki puut ja kukat kesällä – ne ovat aivan ihmeellisiä. Todella kaunista ja vihreää. Olemme käyneet myös järvellä uimassa, ja olin todella yllättynyt kuinka puhdasta vesi oli. Tämä on kyllä kaunis maa, kuvailee Ovie Seinäjokea ja Suomea.

Myös kentän puolella asiat ovat luistaneet mainiosti.

– Urheilullisesti tämä on ollut minulle myös hyvä oppimiskokemus. Olen todella kehittynyt täällä oloni aikana. Jos katsoo ensimmäistä peliäni Hakaa vastaan, ja vertaa sitä tämänhetkiseen, niin näen todella ison kehittymisen niiden välillä. Olen myös erittäin iloinen siitä, miten hyvin koko joukkue on menestynyt kauden aikana. Toivon todella, että se menestys jatkuu loppuun saakka, Ejeheri jatkaa.

– Pelillisesti olen suoriutunut hyvin, mutta pelatut nollapelit ovat silti mielestäni joukkueen saavutus. On tietenkin hienoa, että kun minua on tarvittu, olen hoitanut oman osani kuten KuPS-pelissä, jossa mielestäni onnistuin hyvin. On aina tietenkin mukava pitää nolla omissa.

Suomesta Ejeheri ei aluksi tiennyt paljoa, mutta tuli maahan mielellään ja lähtee kokeneempana, entistä valmiimpana pelaajana.

– Kun viime talvena kuulin, että SJK haluaa minut, ja voisin lähteä lainalle Suomeen, olin todella yllättynyt, sillä en rehellisesti sanottuna tuntenut Suomen jalkapalloa ollenkaan. Mutta kun tutustuin seuraan ja Suomeen, halusin itse lähteä tänne. Se vaati aluksi hieman suostuttelua nimenomaan Arsenalin suuntaan, mutta itse halusin tulla tänne. Ja se oli hyvä valinta, Ejeheri kertoo.

Lue lisää Ejeherin mietteitä ajastaan Seinäjoella alla olevan lähdelinkin kautta.

Lisää uutisia