AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.25 // 20.6.2023

​"Aina hieman arpapeliä" – HJK-kapteeni Miro Tenho odottaa innolla eurocup-arvontoja

​"Aina hieman arpapeliä" – HJK-kapteeni Miro Tenho odottaa innolla eurocup-arvontoja

Miro Tenho hamuaa lisää hyviä euromuistoja. (Kuva: Juha Tamminen)

Eurocupien ensimmäiset karsintakierrokset arvotaan tiistaina ja keskiviikkona, eikä otteluiden alkamiseenkaan ole enää kuin muutama viikko.

HJK:lla on kahdelta edelliskaudelta kokemusta lohkovaiheessa pelaamisesta niin Konferenssiliigassa kuin Eurooppa-liigassakin ja tavoitteet jälleen pitkällä.

- Onhan se lohkovaihe ilman muuta taas tavoitteena, mutta toki karsintavaihe on aina hieman myös arpapeliä. Ensimmäinen ottelupari on äärettömän tärkeä, HJK-kapteeni Miro Tenho summaa pelin hengen.

Ensimmäisen vastustajan selvittämällä HJK:lle jää tarvittaessa vielä useampi ns. varapatruuna raivata tietään eteenpäin.

Muistot vajaan vuoden takaa ovat elävänä Tenhon mielessä.

- Varsinkin noissa viime syksyn Eurooppa-liigan peleissä oli hieno tunnelma ja stadion täynnä. Oli meteliä ja meininkiä ja se osaltaan auttoi meitä hyvään peliin, vaikka tulokset eivät ihan toivottuja olleetkaan. Pienestä se oli kiinni, Tenho miettii.

- Ne pelit myös näyttivät, että kyllä Suomesta futiskiinnostusta löytyy, toivotaan että saataisiin sama fiilis aina myös Veikkausliigan otteluihin.

Lisää uutisia