AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 14.6.2023

Ilves ja maalivahtilupaus Johannes Viitala sopimukseen - "Mahdollisuus aivan terävimmälle huipulle"

Ilves ja maalivahtilupaus Johannes Viitala sopimukseen - "Mahdollisuus aivan terävimmälle huipulle"

Johannes Viitala tähyää vastuuseen Veikkausliigassakin.

Ilves Edustus Oy:llä on ilo tiedottaa pelaajasopimuksesta jo nuorisomaajoukkueissa esiintyneen 16-vuotiaan Johannes Viitalan kanssa. Uusi sopimus ulottuu vuoteen 2025 saakka.

Edustusjoukkueessakin jo tällä kaudella torjunut nuorukainen oli aikaisemmin solminut Ilveksen kanssa vuoteen 2024 ulottuvan pelaajakehityssopimuksen, ja nyt 'Joha' tekee ensimmäisen pelaajasopimuksensa edustusjoukkueen kanssa.

Tällä kaudella Johannes Viitala on saanut pelikokemusta niin Ilves/2:n riveissä Miesten Kakkosessa kuin myös edustusjoukkueen Suomen Cup -taipaleella. Maajoukkuepaidan Viitala on vetänyt päällensä jo 15 kertaa edustaen Suomen U17-poikien maajoukkuetta mm. EM-karsinnoissa.

Tällä hetkellä U18-poikien maajoukkueen mukana olevan Viitalan potentiaali huipputason maalivahtina on nuoresta iästä huolimatta jo kiistattoman kova ja Ilveksen onneksi seuran oma kasvatti on valinnut realisoida potentiaalinsa kasvattiseuransa edustusjoukkueessa.

Ilves Edustus Oy:n urheilujohtaja Toni Hevonkorpi kommentoi nuoren maalivahdin sopimusta tyytyväisenä ja paljasti nuorta maalivahtia kohtaan olevan jo kiinnostusta kotimaan rajojen ulkopuoleltakin.

- Hienoa, että Joha kokee Ilveksen olevan ympäristö, jossa hänen on parasta jatkaa kehittymistään. Hänen hyvät otteensa juniorimaajoukkueissa ovat herättäneet kiinnostusta ympäri Eurooppaa. Siitäkin syystä olemme erittäin iloisia, että hän oli valmis sitoutumaan Ilvekseen pitkällä sopimuksella.

- Joha on osoittanut tämän kauden aikana harjoituksissa ja otteluissa olevansa valmis kantamaan vastuuta Veikkausliigassa jo nyt ja mikäli kehittyminen jatkuu samaa tahtia, on hänellä mahdollisuus päästä aivan terävimmälle huipulle, julistaa Hevonkorpi.

Nuori maalivahti varmasti toivoo juhlistavansa tuoretta sopimustaan kauden toisella esiintymisellään edustusjoukkueessa, jo ennen juhannuksen viettoon lähtemistä, kun Ilves kohtaa 22.6. maaottelutauon jälkeen Suomen Cupissa Kokkolan Pallo-Veikot.

Lisää uutisia