AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 14.6.2023

​HJK-kippari Miro Tenho: "Hyvä Veikkausliigalle, että kärkikamppailussa on useampikin joukkue"

​HJK-kippari Miro Tenho: "Hyvä Veikkausliigalle, että kärkikamppailussa on useampikin joukkue"

Miro Tenhon tiukka tahti jatkuu nyt Huuhkajissa. (Kuva: Mira Lönnqvist)

Veikkausliiga on lyhyellä maaottelutauolla ja tilanne kärjessä on runkosarjan puolivälissä kutkuttava KuPS:n, SJK:n ja HJK:n miehittäessä tiivistä kärkeä.

HJK-kapteeni Miro Tenho jatkoi käytännössä suoraan sunnuntain KTP-voitosta Huuhkajien kokoontumiseen ja valmistautumaan EM-karsintaotteluihin Sloveniaa ja San Marinoa vastaan. Pieni pehmeä lasku oli kuitenkin tiedossa ja se myös teki Tenhon mukaan hyvää.

- Taisi tulla itsellekin viisi peliä suunnilleen 15 päivään, mutta maanantaina vedettiin sunnuntain pelin jälkeen vain palauttavat treenit ja nyt on pikkuhiljaa päästy taas vauhtiin. Nyt keskiviikkona treenattiin taas jo ihan normaalisti kaikki, Tenho valottaa.

- Tiukka rypistys on alla, mutta itseni kohdalta tuntuu, että hyvin olen päässyt kuntoon loukkaantumisen jälkeen ja vire on nyt kohdillaan myös karsintaotteluita ajatellen.

Tenho myöntää, että HJK:n tilanne olisi voinut painaa takaraivossa enemmänkin, mutta kaksi voittoa tauon alle teki hyvää.

- Kieltämättä oli nyt helpompi jäädä tauolle ja itsellekin lähteä maajoukkueen mukaan. Ei meidän pelimme nyt niin uskomattoman hyvää edelleenkään ollut, mutta tässä kohti tärkeintä oli saada pisteitä ja oli myös hyvä saada pidettyä viimeisimmässä pelissä nolla omissa. Aika paljon meillä on kyllä vielä parantamisenkin varaa.

HJK:n kausi alkoi hyvin, mutta toukokuussa etenkin vierasotteluissa oli vaikeaa.

- Loukkaantumiset varmasti vaikuttivat osaltaan, kun jouduimme muuttamaan kokoonpanoa aika lailla pakon edessä. Toki olemme kierrättäneet muutenkin, joten ei sen taakse selityksenä nyt ainakaan kokonaan voi mennä, Tenho sanoo.

HJK on nyt tavallaan haastajan asemassa kolmannella sijalla ja edellä olevista joukkueista SJK:lla on lisäksi kaksi kamppailua vähemmän pelattuna. Tenhon mukaan kova kilpailu on monella tapaa vain positiivinen asia.

- Näyttää nyt siltä, että mestaruustaistelusta tulee tiukka ja nyt mukana on kolme joukkuetta kahden sijasta. SJK:lla on todella kova pistekeskiarvo ja ihan täysin ansaitusti, he ovat pelanneet hyvin.

- Kaikkineen tällainen asetelma on kuitenkin hyvä koko Veikkausliigalle.

Lisää uutisia