AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 21.5.2023

​"Tätä päivää on odotettu kauan" – Inter pääsi Veritas Stadionin uudelle alustalle lauantaina

​"Tätä päivää on odotettu kauan" – Inter pääsi Veritas Stadionin uudelle alustalle lauantaina

Noah Nurmi iloitsee pääsystä viimein kotiareenalle. (Kuva: Juha Tamminen)

Syksyllä alkanut Veritas Stadionin kenttäremontti saavutti päätepisteensä lauantaina, kun FC Inter pääsi ensi kertaa harjoittelemaan uudella jalkapallonurmella.

Uuden alustan asennus saatiin päätökseen aikataulussa, mutta odottavan aika on ollut arvattavan pitkä.

– Tätä päivää on odotettu kauan. Talvella ja keväällä remontin edistymistä tuli seurattua melkein päivittäin, ja koko ajan jätkien kanssa spekuloitiin, ehtiikö kenttä tulla kuntoon määräaikaan mennessä. Onneksi se ehti valmistua ajoissa, neljättä kauttaan Interissä pelaava Noah Nurmi kertoi Turun Sanomille.

Jatkossa Interin joukkueharjoitukset pyörivät suurelta osin stadionilla. Aiempaan verrattuna muutos on iso, sillä luonnonnurmelle joukkue pääsi harjoittelemaan lähinnä vain otteluita edeltävinä päivinä.

– Totta kai se auttaa ja tuo ison edun, että pääsemme harjoittelemaan koko ajan samalla kentällä, jolla pelaamme. Oma kenttämme (Kupittaa 1) ei ole kovin hyvä, sillä siellä pohja on tosi kova, Nurmi kertoi.

Muidenkin Kupittaan harjoituskenttien käyttö jää jatkossa Nurmen mukaan todennäköisesti varsin vähiin.

- Luulen, että harjoittelemme luonnonnurmella vain silloin, jos pelaamme vieraissa nurmikentillä. Tästä ei ole kuitenkaan käyty vielä keskusteluja.

Avausottelu uudistuneella Veritas Stadionilla pelataan maanantaina, kun Inter saa kello 18.00 alkavaan otteluun vieraakseen IFK Mariehamnin.

Lähde: Turun Sanomat
Lisää uutisia