AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 21.5.2023

FC Hakan Auvinen tietää VPS:n vahvuudet – ”Saamme olla erikoistilanteissa tarkkana”

FC Hakan Auvinen tietää VPS:n vahvuudet – ”Saamme olla erikoistilanteissa tarkkana”

Eero-Matti Auvinen kohtaa maanantaina entisen seuransa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka kohtaa maanantaina kotikentällään VPS:n. Kaksi kautta vaasalaisjoukkuetta edustanut Hakan Eero-Matti Auvinen on seurannut entisen seuransa edesottamuksia.

VPS on Hakalle tuttu viime kauden Eurolopputurnauksen finaalista, josta Haka lunasti paikan eurokentille 15 vuoden jälkeen.

VPS:n suurimmat muutokset viime kauden joukkueeseen ovat tapahtuneet hyökkäyspäässä. Tete Yengin lainapesti päättyi viime kauteen ja kaikille Hakalaisille tutun Kalle Multasen kausi on ikävä kyllä todennäköisesti ohi loukkaantumisen takia.

Hyökkäysvoimaa vaasalaiset kaipaavatkin, sillä kuudessa Veikkausliigan pelissä on syntynyt vain kolme osumaa. VPS avasi hanoja kuitenkin viikolla pelatussa Suomen Cupin ottelussa, kun se murjoi SJK-j Apollon Suomen Cupissa peräti 11-0.

- Siellä on hyökkäyspää muuttunut aika paljon, kun Tete Yengi ei enää pelaa ja Multasen Kalle ei ole pelikunnossa. He ovat saaneet keskikentälle hyvän venäläispelaaja Evgenii Bashkirovin. Heillä on edelleen isokokoinen joukkue ja saamme olla erikoistilanteissa tarkkana. Kova peli on taas tulossa, Auvinen ennakoi Hakan sivuilla.

VPS on Auviselle erityisen tuttu, sillä hän pelasi "Raidassa" kaksi kautta, jotka olivat samalla hänen ensimmäisensä Veikkausliigassa. Vaikka ajasta Vaasassa on ehtinyt kulua jo muutama vuosi, niin Auvinen seuraa edelleen entisen joukkueensa edesottamuksia.

- Kyllä sitä vanhaan seuraan on aina jonkinlainen side, vaikken ole ollut aktiivisena osana enää vähään aikaa. Niitä tulee seurattua vähän tarkemmin kuin muita. Samalla se myös sytyttää hieman enemmän eikä niille halua ainakaan hävitä.

FC Haka-VPS maanantaina 22.5. Tehtaan kentällä kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia