AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 29.3.2023

FC Inter kiinnitti maalivahtilupauksen – siirtyy lainalle Kakkoseen

FC Inter kiinnitti maalivahtilupauksen – siirtyy lainalle Kakkoseen

Kuva: Juha Tamminen

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen maaliskuussa 17 vuotta täyttäneen Tino Kangasahon kanssa.

Nuori maalivahti nousi Inter Akatemian kautta edustusjoukkueen mukaan jo kaudella 2022. Kangasaho on edustanut sinimustia vuodesta 2017 asti ja solmi Interin kanssa akatemiasopimuksen vuonna 2021. Kaudelle 2023 maalivahti on tehnyt lainasopimuksen Miesten Kakkosta pelaavan Pargas IF:n kanssa.

Kangasaho jatkaa harjoittelua suurilta osin Interin edustusjoukkueen mukana. Maalivahtivalmentaja Ville Vastamäki kertoo Kangasahon olevan lupaava maalivahti ja lainan tuovan hyvää kokemusta miesten peleistä.

– Tino on lupaava maalivahti ja nuoresta iästään huolimatta erittäin kypsä ja muutenkin hyvä ihminen. Laina on erittäin hyvä ja looginen seuraava askel Tinon uralla miesten peleihin.

– Täksi kaudeksi hänet on nostettu pysyvästi edustusjoukkueen harjoitusrinkiin ja haluamme jatkaa hänen kehittymisensä seurantaa myös omassa ympäristössä. Piffenin kanssa keskustelut menivät erittäin hyvin ja mutkattomasti, ja molemmat seurat haluavat, että lainapesti menee diilin tärkeimmän osapuolen eli Tinon kannalta mahdollisimman hyvin. Iso kiitos tästä siis myös sinne suuntaan, Vastamäki avaa Interin sivuilla.

Interin urheilu- ja kehitysjohtaja Olli Kangaslahti on tyytyväinen syntyneistä sopimuksista.

– Tino on nuori ja lahjakas maalivahti. Edustusjoukkuesopimus ja laina antaa sekä seuralle että Tinolle työrauhaa keskittyä pelaajan kehittymiseen. Hänelle tekee kehittymisen kannalta hyvää pelata kakkosdivarin otteluita, se on arvokasta oppia hänelle tulevaisuutta varten, Kangaslahti tiivistää.

Kangasaho on harjoitellut edustusjoukkueen mukana kaudella 2022. Kauden 2023 aikana hän on ollut edustusjoukkueen mukana pysyvästi, ja kertoo päässeensä treeni treeniltä paremmin tempoon mukaan.

– Viime vuonna pääsin vähän jo harjoittelemaan edustuksen mukana ja yhden ottelun pääsin pelaamaankin Liigacupissa, sekä parissa pelissä olin kokoonpanossa mukana. Loppukausi menikin B-junioreiden ja reservijoukkueen mukana ja nyt on ollut kiva päästä tähän treenirinkiin mukaan vakituisesti.

– Alussa oli ehkä vähän vaikeuksia päästä taas tempoon mukaan, mutta kyllä se on tästä lähtenyt paranemaan päin. On ollut tosi kivaa, hyvä ympäristö ja hyvät maalivahdit. Ja mukana on kokeneempiakin kavereita keneltä pystyy aina oppimaan uutta, Tino kertoo.

Maalivahdin mukaan sovittu järjestely harjoittelun ja pelaamisen kannalta on hänelle optimaalinen.

– Hyvät fiilikset tästä järjestelystä, tässä saadaan optimoitua sitä pelaajakehitystä. Pääsen olemaan Veikkausliiga-joukkueen mukana ja pääsen pelaamaan mahdollisimman korkealla tasolla. Samalla pääsen auttamaan heitä heidän (Piffenin) tavoitteissaan, ja he auttavat minua puolestaan minun tavoitteissa. Tämä on tosi optimaalinen tilanne minun uralle omasta mielestäni ainakin, Kangasaho päättää.

Lisää uutisia