AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.11 // 16.3.2023

FC Hakan Yli-Hietanen hakee läpimurtoa – ”Tämä on minulle ihan unelmapaikka”

FC Hakan Yli-Hietanen hakee läpimurtoa – ”Tämä on minulle ihan unelmapaikka”

Kristian Yli-Hietanen siirtyi täksi kaudeksi FC Hakaan. (Kuva: Kati Ojala)

Kristian Yli-Hietanen, 26, siirtyi vahvistamaan FC Hakan hyökkäysosastoa vakuutettuaan seurajohdon talven testijaksolla. Yli-Hietanen hakee Hakassa todellista läpimurtoa Veikkausliigassa.

Yli-Hietanen sai ensikosketuksen Veikkausliigaan kaudella 2021, kun hän pelasi FC Lahdessa. Viime kausi hänellä meni Kakkosessa KäPassa, jossa hän teki 16 maalia, mutta nyt hän palaa taas liigakentille.

Talvella hänen uransa sai uuden käänteen, kun hän sai puhelinsoiton Hakasta. Yli-Hietanen harjoitteli Hakan kanssa joulukuun ja ansaitsi lopulta itselleen sopimuksen täksi kaudeksi.

Yli-Hietanen on innoissaan saadessaan uuden mahdollisuuden Veikkausliigassa ja nimenomaan FC Hakassa. Haka oli hänelle jo ennestään tuttu seura.

- Olen tykännyt tosi paljon olla täällä. Haka ei ollut minulle ihan uusi tuttavuus, sillä palattuani Suomeen ensimmäinen Veikkausliigaottelu, jonka kävin paikan päällä katsomassa, oli nimenomaan Hakan kotipeli KuPSia vastaan. Tämä on minulle ihan unelmapaikka, hehkuttaa Valkeakoskelle muuttanut hyökkääjä Hakan sivuilla.

Yli-Hietanen ehti talven harjoitusotteluissa väläytellä maalivainuaan, mutta sen jälkeen loukkaantuminen on häirinnyt hänen valmistautumistaan kauteen.

- Alkuvuodesta meni ihan hyvin, mutta sitten tuli loukkaantuminen ja Liigacup meni osaltani vähän hukkaan enkä ole hirveästi päässyt treenaamaan. Minulla on vielä pari viikkoa jäljellä ennen kuin pääsen taas kuntoon. Tavoitteena on sitten olla kunnossa koko kauden ajan.

Yli-Hietanen ei anna loukkaantumisen häiritä, vaan lähtee kauteen kovin tavoittein.

- Minulla on isot odotukset kaudesta. Ensimmäinen kausi Veikkausliigassa oli ihan positiivinen ja pystyin pelaamaan ihan hyvin, mutta tehot jäivät puuttumaan. Tänä vuonna on tarkoitus saada myös tehoja aikaiseksi ja auttaa sitä kautta joukkuetta taistelemaan mitaleista ja olla osa kärkijoukkueita.

Pelaajana Yli-Hietanen kuvailee itseään aktiiviseksi ja liikkuvaksi.

- Teen töitä joukkueen eteen, prässään ja juoksen koko pelin ja yritän voittaa joukkueelle pallon takaisin. Hyökkäyksessä yritän liikkua paljon luoden tilaa joukkuekavereilleni ja samalla päästä itse tilanteisiin. Yritän liikkeelläni olemaan oikeassa paikassa boksissa ja viimeistelemään sieltä maaleja.

Ensi kesän europelejä Yli-Hietanen odottaa muiden tavoin.

- Ne ovat hieno asia koko Valkeakoskelle ja odotan niitä tosi innoissani, hehkuttaa Yli-Hietanen.

Lisää uutisia