AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.09 // 5.3.2023

​Interin maalilla on kova kilpailu – "Se kehittää kaikkia"

​Interin maalilla on kova kilpailu – "Se kehittää kaikkia"

"Waden" vastuu on jäänyt talvella vähäiseksi. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Interin maalivahtiosastolla on Veikkausliigakauden 2023 kynnyksellä kova kilpailu peliajasta.

Viime kaudella Walter Viitala kantoi päävastuun Veikkausliigaotteluissa ja Matias Riikonen cupin peleissä. Nyt parivaljakko on muuttunut kolmikoksi Eetu Huuhtasen liityttyä vahvuuteen.

Tänä alkuvuonna peliaika on painottunut nuoremmille. Liigacupissa Riikonen on pelannut kolme ottelua ja Huuhtanen kaksi. Harjoitusotteluissa Riikonen on ollut maalinsuulla kahdesti ja Huuhtanen kerran. Viitalan ainoat minuutit tulivat joulukuisessa harjoituspelissä PIF:aa vastaan. Lauantain Liigacupin pelissä FC Lahtea vastaan hän ei ollut edes kokoonpanossa, vaikka oli pelikuntoinen.

– Kilpailutilanne on hyvä ja se kehittää kaikkia pelaajia, päävalmentaja Jarkko Wiss kommentoi Turun Sanomille asetelmaa tolppien välissä.

Onko mahdollista, että maalivahtiosastolla tapahtuu liikennettä vielä ennen kauden alkua?

– Kaikki on aina mahdollista, Wiss kuittasi.

Lauantaina FC Lahtea vastaan pelannut Huuhtanen myös käytännössä torjui Interin jatkoon Liigacupissa pelastamalla ottelun lisäajalla Irfan Sadikin vain muutamasta metristä tulleen puskun.

- Pusku tuli tosi läheltä, niin ei siinä hirveästi ehtinyt reagoimaan, mutta onneksi ehti tällä kertaa jalka siihen tielle. Siihen oli kiva päättää matsi, Huuhtanen kertasi.

Lähde: Turun Sanomat
Lisää uutisia