AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.08 // 21.2.2023

"Veikkausliigasta jäänyt vähän hampaankoloon" - Sakari Tukiainen miettii seuraavaa osoitettaan

"Veikkausliigasta jäänyt vähän hampaankoloon" - Sakari Tukiainen miettii seuraavaa osoitettaan

Sakari Tukiainen HIFK-paidassa kaudella 2020. (Kuva: Juha Tamminen)

Jalkapallon Pelaajayhdistys järjesti helmikuussa Eerikkilässä kaksi leiriä sopimuksettomille pelaajille.

31-vuotias hyökkääjä Sakari Tukiainen oli mukana molemmilla leireillä.

- En oikein osannut odottaa mitään, joten JPY:n leirit olivat minulle todella positiivinen yllätys. Hyvät valmentajat, hyviä pelaajia ja kaikki oli hoidettu todella hyvä, että pystyimme keskittymään vain jalkapalloon. Oli tosi kiva, että ympärillä oli pelaajia, jotka olivat samassa tilanteessa. Siitä sai myös hyvää vertaistukea, Tukiainen kertoo ja lähettää vielä JPY:lle kiitokset upeista tapahtumista.

Leirillä JPY:n joukkue pelasi kaksi peliä, kun vastassa olivat Ykkösen TPS ja SalPa. Molemmat pelit päättyivät tasalukemiin 1-1.

- Pelit olivat tärkeät, sillä niistä sai hyvää pelituntumaa. Molemmissa peleissä meillä oli kyllä mahdollisuudet voittoon, hyökkääjä summaa.

Tukiaisella on varsin poikkeuksellinen ura pelaajana, johon mukaan mahtuu myös Veikkausliigaotteluita RoPS:ssa ja HIFK:ssa kaikkiaan 62 ja niissä maaleja on syntynyt 14. Viime kauden hän pelasi Kambodžan pääsarjassa.

Tukiainen pohtii tarkasti seuraavan stepin urallaan. Maaliverkot ovat heiluneet kovaa tahtia Suomessa, Tanskassa, Virossa ja Kambodžassa. Se missä ne heiluvat seuraavaksi, on vielä auki.

- Totta kai sitä aina katselee ulkomailta myös vaihtoehtoja, mutta nyt kun olen ollut Suomessa, on herännyt fiilis jäädä tänne. Edelleen se Veikkausliiga on minulle sellainen, että siitä on jäänyt vähän hampaankoloon. Haluan tehdä siellä paljon maaleja ja taistella maalikuninkuudesta.

- Olen hyvässä kunnossa ja treenannut nyt hyvin. Katsotaan rauhassa, mitä seuraavaksi tapahtuu, Tukiainen sanoo.

Lisää Tukiaisen uran käänteistä ja kokemuksista JPY:n verkkosivuilla alla olevan lähdelinkin kautta.

Lisää uutisia