AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.50 // 18.12.2022

"Toivon terveyttä, paljon pelejä ja tehoja" - Marius Könkkölä isoin odotuksin FC Lahdessa

"Toivon terveyttä, paljon pelejä ja tehoja" - Marius Könkkölä isoin odotuksin FC Lahdessa

Marius Könkkölällä on kovat tavoitteet tulevalle kaudelle. (Kuva: FC Lahti)

FC Lahti on toistaiseksi vahvistanut joukkuetta muutamalla pelaajalla, joista yksi on nuori Marius Könkkölä.

Päättyneellä Veikkausliigakaudella Könkkölä edusti AC Oulua, jossa tilille kertyi 15 ottelua. Perjantaina Könkkölä pelasi ensi kertaa FC Lahden riveissä harjoitusottelussa Hakaa vastaan.

- Olihan taas kiva päästä pitkästä aikaa pelaamaan. Pelipaidan pukeminen on aina juhlahetki, Könkkölä korosti Etelä-Suomen Sanomille.

- Ensimmäinen puoliaika oli energinen, mutta samalla myös melko sekava. Niin se vain tahtoo tässä vaiheessa aina mennä. Intoa on enemmän kuin järkeä.

Loppusyksystä 19 vuotta täyttänyt Könkkölä sai AC Oulussa ensikosketuksensa liigaan. Ensimmäinen kausi miesten sarjassa ei sujunut ilman kasvukipuja.

- Yleensä nuoren pelaajan debyyttikausi on totuttelua ja sisäänajoa. Huomasin nopeasti pärjääväni ihan hyvin, mutta kyllä sarjan vauhti ja etenkin fyysisyys pääsivät hieman yllättämään. Omat odotukseni olivat heti korkealla. Tietyt fyysiset rajoitteet tekivät sen, etten saanut jatkuvasti isoja minuutteja.

Könkkölällä oli vielä kesällä hyvä neuvotteluyhteys oululaisseuran kanssa. Lopulta tulos oli kuitenkin se, että maisemanvaihto saattaisi olla viisain ratkaisu.

- Hyvin nopeasti aloin keskustella [päävalmentaja Mikko] Mannilan kanssa. Asiaa helpotti se, että tunnen Mannilan jo HJK:n junnuajoista lähtien. Ei siinä pitkään mennyt, kun nimi oli jo sopimuspaperissa, Könkkölä sanoi.

Lahdessa hyökkäyspään taitaja haluaa osoittaa kykynsä.

- Haluan päättää hyökkäyksiä joko maalisyöttöön tai maaliin. Nopeat jalat auttavat siinä, että pystyn ohittamaan puolustajia. Toivon uudelta kaudelta terveyttä, paljon pelejä ja tehoja.

Lähde: Etelä-Suomen Sanomat
Lisää uutisia