AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 23.10.2022

"Olisi iso juttu päättää juhlakausi nousuun" - TPS tähyää kohti tuplajuhlia

"Olisi iso juttu päättää juhlakausi nousuun" - TPS tähyää kohti tuplajuhlia

Jesper Karlsson toivoo vahvaa tukea TPS-fanelita. (Kuva: Juha Tamminen)

TPS lähtee sunnuntaiseen ratkaisevaan Veikkausliigan karsinnan otteluun FC Lahden vieraaksi alla torstaina Turussa pelattu 1-1-tasapeli.

Tasoitusmaali ja Tepsin hyvä peli-ilme erityisesti torstain ottelun lopussa loivat hyvät lähtökohdat sunnuntaille.

– Oli kyllä aikamoista taistelua se ensimmäinen osaottelu. Meillä oli ehkä vähän hermostunut alku otteluun ja sitten Lahti sai sen maalin. Emme kuitenkaan lannistuneet siitä takaiskumaalista. Aloitimme toisen puoliajan ihan hyvin ja varsinkin tasoitusmaalin jälkeen saimme tosi hyvän paineen päälle siihen loppuun.

- Hyvä loppu oli tärkeä. Näimme, että pystymme pistämään omalla pelaamisellamme Lahden ahtaalle, kommentoi TPS:n keskikentällä täyden ysikymppisen rouhinut Jesper Karlsson.

TPS on saanut kauden ratkaisupeleihin hienosti myös turkulaisen jalkapalloyleisön tuen taakseen, ja Tepsin kaksi viimeistä kotipeliä vetivätkin Veritas Stadionin lehtereille enemmän väkeä kuin yksikään Turussa tänä vuonna pelattu Veikkausliiga-ottelu. TPS-kannattajat järjestävät kannattajamatkan sunnuntain ratkaisupeliin Lahteen. TPS-leirissä toivotaan, että mahdollisimman moni lähtisi paikan päälle joukkuetta tukemaan.

– Yleisön tuki merkitsee tosi paljon. Tuntuu, että olemme nyt näissä parissa viime kotipelissä saaneet yleisön tosi hyvin mukaan 12:nneksi kenttäpelaajaksi. Se on oikeasti tosi iso apu. Toivottavasti saadaan Lahteen hyvä joukko kannattajia mukaan ja tehdään siitä meidän kotipelimme, Karlsson sanoo.

TPS:n tavoite satavuotisjuhlakaudelle on ollut selkeä: nousu Veikkausliigaan. Nyt sunnuntaina olisi oiva paikka täyttää tuo tavoite, sillä maanantaina tulee kuluneeksi tasan sata vuotta siitä, kun kahvila Kahvi-Salongeissa pidettiin Turun Palloseuran perustamiskokous.

– Olisihan se tosi upeaa ratkaista nousu seuran satavuotissyntymäpäivän kynnyksellä. Kyllä se olisi iso juttu päättää juhlakausi nousuun. Se oli meidän ainoa tavoitteemme tälle kaudelle. Jos se tavoite saavutetaan, niin kyllä siihen voi olla todella tyytyväinen, TPS-kasvatti Karlsson tuumaa.

Veikkausliigan karsinnan toinen osaottelu FC Lahti - TPS Lahden Stadionilla sunnuntaina 23.10. kello 17.00. Myös Veikkausliigan karsinnan ottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia