AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 1.10.2022

Marko Rajamäki toi uutta TPS:n peliin - suora nousu kuitenkin karkaamassa käsistä

Marko Rajamäki toi uutta TPS:n peliin - suora nousu kuitenkin karkaamassa käsistä

Albijon Muzacin kaksi maalia eivät riittäneet voittoon. (Kuva: Juha Tamminen)

TPS ja KPV tasasivat pisteet Kupittaan perjantai-illassa lopputuloksella 2–2 (1–0) Ykkösen ylemmässä loppusarjassa.

Tauolle lähdettiin TPS:n 1–0-johdossa ja kotiyleisön päävalmentaja Marko Rajamäelle huutamien kannustusten saattelemana. Kaukana ei ollut myöskään se, että tauolle olisi lähdetty Tepsin kahden maalin johdossa. Avausmaalin tehnyt Albijon Muzaci nimittäin laukoi pallon kertaalleen myös ylärimaan avausnelivitosen aikana.

KPV onnistui tasoittamaan pelin toisella puoliajalla, kun se sai luotua pitkän paineen TPS:n kenttäpuoliskolle.

– Meidän heikoin hetkemme pelissä oli silloin, kun KPV pääsi tasoittamaan 1–1:een. Me olimme ennen sitä tasoitusmaalia kolme neljä minuuttia tosi passiivisia. Meidän olisi pitänyt saada siirrettyä peli vastustajan kenttäpuoliskolle, mutta jäimme paineen alle omalle kenttäpuoliskollemme. Paine pysyi liian pitkään meidän puolellamme kenttää, ja tilanne päättyi maaliin, analysoi TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki.

KPV:n onnistui päästä ottelussa johtoasemaan vartti ennen täyttä aikaa, kun vieraat murtautuivat laidalta läpi ja löysivät boksista Willem Haapiaisen, joka sijoitti pallon ohi TPS-vahti Jere Koposen. TPS ei kuitenkaan takaiskumaalista lannistunut, ja palkinto seurasikin reilut viisi minuuttia myöhemmin, kun Albijon Muzaci tasoitti pelin illan toisella osumallaan. Loistavan esityön "Albin" tasoitusmaaliin teki Kasper Hämäläinen.

– Albi noudatti tosi hyvin hänelle annettua roolia. Hän loi tilanteita ja oli myös hy

TPS:n kausi jatkuu lauantaina 8. lokakuuta vierasottelulla sarjakärki KTP:tä vastaan. Kyseessä on Ykkösen yläloppusarjan päätöskierroksen kamppailu. KTP kohtaa vielä sunnuntaina 2. lokakuuta EIF:n vieraissa, joten on vielä epäselvää, millaisista asemista Kotkan-reissulle lähdetään.

– Oli monta asiaa, mihin olin tyytyväinen, mutta oli myös sellaisia juttuja, joita meidän pitää petrata. Kun pelaamme kahdella kärjellä, saamme siitä tietyn hyödyn hyökkäyssuuntaan ja meillä on vaaramomentum olemassa koko ajan. Toisaalta meillä on vielä tekemistä prässitilanteissa ja tilanteissa, joissa peliä pitää ohjata, TPS:n pelisapluunaan omia viilauksiaan tehnyt Rajamäki näki.

Lisää uutisia