AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 27.9.2022

Ennakko: IFK Mariehamn-AC Oulu

Ennakko: IFK Mariehamn-AC Oulu

Kuva: IFK Mariehamn

IFK Mariehamn isännöi keskiviikkona AC Oulua ottelussa, jossa taistellaan kärkisijoista Haastajasarjassa.

IFK Mariehamn otti pitkän askelen kohti suoraa säilymistä ja nousi samalla AC Oulun kantaan Haastajasarjan kakkoseksi kaadettuaan FC Lahden peräti lukemin 6-0. Kolmen pisteen lisäksi itseluottamus on varmasti kohdillaan, mutta Grönvittin päävalmentaja Daniel Norrmén tietää AC Oulun vaarallisuuden.

- Odotamme tiukkaa ottelua ja tiedämme, että vastaan asettuu vahva joukkue. Meidän on oltava tarkkana heidän hyökkäyspelinsä suhteen, sillä he ovat hyviä eteenpäin pelatessaan, Norrmén arvioi AC Oulua.

- Olemme kuitenkin hyvässä iskussa ja itseluottamuksemme on korkealla, joten on itsestään selvää, että kolmea pistettä lähdemme hakemaan.

Kehuja vastustajalle jakaa vastavuoroisesti myös AC Oulun päävalmentaja Ricardo Duarte, joka Norrménin tavoin näkee oman joukkueensa olevan myös vahvassa iskussa.

- Joukkue on hyvässä vireessä ja tunnelma on hyvä. Momentum on hyvä ja haluamme pitää sen yllä, Duarte sanoo.

- IFK Mariehamn teki mielenkiintoisia hankintoja kesällä ja he ovat nyt vaarallisempia kuin aiemmin. Useampi pelaaja pystyy maalintekoon ja heillä on enemmän pallollisesti laatua. IFK Mariehamn on erittäin kova vastustaja ja varmasti Haastajasarjan vaikeimpia vastustajia.

Puolustaminen ja maalipaikkojen käyttäminen ovat Duarten mukaan avainasemassa keskiviikon ottelussa.

- Meidän pitää pystyä sulkemaan heidän etenemissuuntaansa. Kuitenkin vaikka IFK pystyy pitämään palloa nyt paremmin, he ovat edelleen erittäin vaarallisia nimenomaan vastahyökkäyksissä. Omat paikkamme meidän pitää sitten pystyä käyttämään tehokkaasti.

- Vastakkain on kaksi joukkuetta, jotka ovat vahvasti hakemassa kärkisijoja Haastajasarjassa, joten tämä on erittäin tärkeä peli ja kaikki ainekset erittäin hyvällä pelille ovat olemassa, Duarte ennakoi.

IFK Mariehamnin riveistä puuttuu varmuudella ainoastaan maalivahti Yann Fillion, joka kärsii pienestä vammasta.

Erotuomari Nevalainen Ville
AET 1 Koskinen Samu
AET 2 Kuukasjärvi Arttu
4.ET Salo Jesse

IFK Mariehamn - AC Oulu Wiklöf Holding Arenalla keskiviikkona 28.9. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: IFK Mariehamnin verkkosivut, ACO TV
Lisää uutisia