AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 20.9.2022

Paluu Ouluun oli Karjalaiselle luonnollinen valinta – ”Tuntui hyvältä tulla välillä käymään kotona”

Paluu Ouluun oli Karjalaiselle luonnollinen valinta – ”Tuntui hyvältä tulla välillä käymään kotona”

Rasmus Karjalainen palasi pitkästä aikaa kotikonnuille. (Kuva: Juha Tamminen)

Rasmus Karjalainen oli monista kovista kesän paluumuuttajista, kun hän teki sopimuksen AC Oulun kanssa. Muutaman ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen Karjalainen halusi hakea uutta vauhtia tutuista maisemista.

Karjalaiselle edelliset 1,5 vuotta olivat vaikeita. Häneltä repeytyi kaulasta verisuoni, joka olisi voinut olla pahimmillaan hengenvaarallinen. Sen jälkeen toipumisessa meni pitkään.

- Kaikki periaatteessa lähtee keväästä 2021 ja siitä loukkaantumisesta Örebrossa. Siinä meni oikeastaan tekemättä mitään monta kuukautta. Viime vuonna menin Helsingborgiin ja olin luonnollisesti täysin keskenkuntoinen, kun siellä vuosi sitten aloin pelata. Siinä meni se aika lailla puoli vuotta, että pääsi kuntoon. Olin tänä keväänä ensimmäistä kertaa kunnossa sen loukkaantumisen jälkeen. Melkein vuosi meni siinä, että pääsi samaan kuntoon, Karjalainen alustaa Veikkausliiga-podcastini haastattelussa.

Vaikka Karjalainen pääsi valmistautumaan tulevaan kauteen ilman ongelmia, niin peliaika Helsingborgissa oli kortilla. Joukkue jämähti Allsvenskanin viimeiseksi, mutta siitä huolimatta vastuuta ei tullut. Hiljalleen päässä kyti ajatus maisemanvaihdoksesta.

- Loukkaantuminen muutenkin antoi ajatuksille tilaa ja pystyi miettimään, että mikä on elämässä tärkeintä ja mikä on urheilussa tärkeintä. Arvostan jalkapallossa ja urheilussa onnistumisen tunnetta. Saa tuntea vastuuta ja saa nauttia pelaamisesta kentällä. Helsingborgissa ei sitä tunnetta tullut.

Vaikka Karjalainen palasi Suomeen, ei se tarkoita sitä, etteivätkö tavoitteet olisi palata vielä ulkomaille. Hyökkääjä lähestyy vasta parhaita pelivuosiaan iällisesti.

- Koen, että minulla on vielä tavoitteet ulkomailla ehdottomasti. Olen kuitenkin vielä vasta 26-vuotias. Minulla on vielä aikaa käydä Suomessa hakemassa uusi vauhti. Minulla ei ollut hirveästi pelejä takana, niin sekin tuki Suomea. Nyt tarvitsen minuutteja, nyt tarvitsen pelejä. Se takia päätin tulla Suomeen. Tuttu liiga, tuttu ympäristö.

Karjalainen pelasi AC Oulussa viimeksi kaudella vuonna 2016. Sen jälkeen hän siirtyi PS Kemiin ja sieltä KuPS:aan ennen kuin lähti ulkomaille. Karjalaisen mukaan vaihtoehtoja oli muitakin, mutta vaaka kallistui lopulta kotikaupungin joukkueeseen.

- Suomessa totta kai vaihtoehtoja oli paljon, mutta loppujen lopuksi olen asunut kahdeksan vuotta poissa Oulusta. Täällä on suuri osa perheestä, suuri osa kavereista, suuri osa vaimon kavereista. Tuntui hyvältä tulla välillä käymään kotona. Kyllä arki jalkapallon ulkopuolella on aika paljon rikkaampaa kuin se oli vaikka ulkomailla. Minusta tuntuu, että kentälläkin on paljon rennompi pelaaja. Nauttii pelaamisesta.

Karjalainen teki heti sopimuksen myös ensi kaudeksi, joten hänen taidoistaan saada nauttia myös ensi vuonna.

- En halunnut puolen vuoden sopimusta. Se on vähän, kun tulee kesken kauden, että miten se menee. Koin, että minulla on hyvin aikaa käydä se puolitoista vuotta täällä ja sitten tavoite on taas ulkomaille. Enhän täällä ole kuin pari kuukautta ollut, mutta olen nauttinut pitkästä aikaa jalkapallosta tosi paljon. Nyt se alkaa näkyä kentälläkin, että mies on kunnossa. On mukava pelata ja meillä on tosi hyvä joukkue vielä, iloitsee Karjalainen.

Karjalaisen haastattelu kuunneltavissa kokonaisuudessaan Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Lisää uutisia