AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 17.9.2022

Rasmus Karjalainen Haastajasarjaan eurocupin paikka mielessä - "Se on ainoa tavoite"

Rasmus Karjalainen Haastajasarjaan eurocupin paikka mielessä - "Se on ainoa tavoite"

Rasmus Karjalaisen tähtäimessä on paikka eurokentillä. (Kuva: Juha Tamminen)

AC Oulu jäi ensimmäisenä joukkueena Mestaruussarjan ulkopuolelle, mutta oululaiset ovat hyvissä asemissa kauden päättävää Eurolopputurnausta ajatellen.

Rasmus Karjalaisen mukaan AC Oulun tavoite on nousta Haastajasarjasta aina eurokentille.

- Harmittaa, että olemme alemmassa loppusarjassa. Isot olivat tavoitteet, että olisimme ylemmässä loppusarjassa. Ei se paljosta jäänyt kiinni, mutta se on jossittelua. Nyt täytyy kääntää kaikki katseet siihen, että otamme alemmasta loppusarjasta voiton ja menemme eurolopputurnaukseen kauden päätteeksi. Se on ainoa tavoite, Karjalainen toteaa tuoreimmassa Veikkausliiga-podcastissa.

Vaikka paikka Mestaruussarjassa ei auennut, niin se ei himmennä oululaisten tavoitteita. Joukkue on mennyt harppauksin eteenpäin tämän kauden aikana ja Karjalainen pitäisi europaikkaa hyvänä palkintona kaudesta.

- Se on meidän ainoa tavoite tälle kaudelle. Mennään sinne ja haetaan sitä kautta europaikkaa. Onhan AC Oulu ottanut isoja askelia tässä. Jos miettii, että viime kausi oli nousukausi ja päättyi karsintojen kautta säilymiseen. Tällä kaudella seura on ottanut tosi isoja askeleita ja nyt ollaan siinä tilanteessa, että harmittaa tosi isosti, ettei saada Lahtea vastaan tasuria käännetyksi voitoksi. Tai voitetaan HIFK 6-1. Se kertoo, että seura on mennyt isosti eteenpäin. Tällä hetkellä se europaikka on meidän ainoa luonnollinen tavoite. Se olisi seurahistorian ensimmäinen europaikka. Olisihan se aika hienoa. Uskon, että se jollain aikavälillä tulee. En pistäisi pahakseni, jos se tulisi jo tänä vuonna, Karjalainen miettii.

Karjalaisen haastattelu kuunneltavissa kokonaisuudessaan Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

AC Oulu aloittaa Haastajasarjan sunnuntaina isännöidessään HIFK:ta. Ottelu alkaa kello 17.00.

Lisää uutisia