AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 18.9.2022

Ilmari Niskanen liputtaa mestaruustaistossa KuPS:n puolesta

Ilmari Niskanen liputtaa mestaruustaistossa KuPS:n puolesta

Ilmari Niskanen ratkaisi KuPS:lle mestaruuden syksyllä 2019. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan Mestaruussarja käynnistyy sunnuntaina, kun sarjakärki HJK saa kotikentälleen SJK:n. KuPS:n paidassa mestaruuden voittanut Ilmari Niskanen liputtaa KuPS:n puolesta Veikkausliigan mestaruustaistelussa.

Kiuruveden Palloilijoiden kasvatti ponnisti Huuhkajiin KuPS:sta ennen kuin siirtyi ulkomaille kesällä 2020. Edellissyksynä hän oli ratkaissut kuopiolaisille Veikkausliigan mestaruuden, kun hän kultamitalin ratkaisseessa päätösottelussa teki ratkaisevan maalin FC Interin verkkoon. Tuo ottelu ja maali ovat iskostuneet syvälle Niskasen muistilokeroihin.

- Se ottelu nousee ylivoimaisesti esiin omissa uran tähänastisissa huippuhetkissä, kun se yksi laukaus upposi sinne takayläkulmaan. Se oli ihan uskomattoman siistiä ja se fiilis oli aivan mahtava. Mestaruus oli seuralle, joukkueelle ja myös itselleni niin iso asia. Se fiilis kantoi pitkään, Niskanen palaa ajassa muutaman vuoden taaksepäin Palloliiton verkkosivujen haastattelussa.

Veikkausliigan Mestaruussarja potkaistaan käyntiin sunnuntaina ja ennusmerkit jännittävälle loppukaudelle ovat taas ilmassa. HJK:n ja KuPS:n välistä eroa on vain kaksi pistettä ja joukkueet kohtaavat toisensa päätöskierroksella.

- On niin spesiaalihomma, kun mestaruus ratkeaa viimeiseen peliin. Viime vuonna oli sama juttu, mutta silloin ei tullut KuPS:n kannalta toivottua tulosta. On jännä nähdä miten tänä vuonna käy, kun kärkikaksikkona on taas HJK ja KuPS. Onhan siinä Hongallakin vielä saumaa, vaikka he ovat hieman jääneet.

Huuhkajiin valittiin syyskuun otteluihin neljä HJK:n pelaajaa. Niskanen aikookin psyykata klubilaisia tuoden oman mausteensa mestaruustaisteluun.

- Pitää varmaan jotain yrittää, Niskanen naurahtaa.

- Molemmat ovat todella laadukkaita joukkueita ja HJK:lla on monta pelaajaa Huuhkajissa. Minä luonnollisesti liputan KuPS:n puolesta.

Niskanen saa lisää KuPS-taustaista psyykkausseuraa, kun kuopiolaisten alakerrassa vakuuttavasti pelannut Diogo Tomas sai ensimmäistä kertaa kutsun Huuhkajien matkaan.

- Se on mahtavaa ja se on ihan huippujuttu Diogolle.

Lisää uutisia