AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 16.9.2022

Ilmari Niskanen ennakoi tasaista cup-finaalia – ”Hieno finaali on varmasti edessä”

Ilmari Niskanen ennakoi tasaista cup-finaalia – ”Hieno finaali on varmasti edessä”

Ilmari Niskanen odottaa tasaista Suomen Cupin finaalia. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen Cupin finaalissa kohtaavat lauantaina KuPS ja FC Inter. KuPS:sta maailmalle ponnistanut Huuhkajien ja Dundee Unitedin Ilmari Niskanen odottaa mielenkiinnolla tulevaa finaalia.

Niskasen mukaan Suomen Cup on pelaajien keskuudessa korkeassa arvossa.

- Pelaajat ehdottomasti arvostavat cupia, vaikka sen muoto on vähän vaihdellut. Nyt on pelattu normaaliin tapaan lohkovaiheen sijaan ja se on varmasti nostanut arvostusta entisestään, Niskanen toteaa Palloliiton verkkosivujen haastattelussa.

KuPS on hallitseva cup-mestari ja Inter on viime vuosien aikana niittänyt menestystä myös cupin puolella. Niskanen pitää KuPS:aa pienoisena ennakkosuosikkina finaaliin, mutta muistuttaa cupin yllätyksellisyydestä.

- Tiukka matsi on varmasti tulossa ja molemmilla on paljon hyviä pelaajia. Näin, kun he pelasivat viimeksi Veikkausliigassa. Se oli tiukka peli, mutta Toivomäen Henkka pääsi tekemään lisäajalla voittomaalin. Paperilla KuPS on varmasti vahvempi, mutta yksittäisessä pelissä voi käydä mitä tahansa. Hieno finaali on varmasti edessä.

Niskasen omat cup-muistelot eivät sen sijaan ole niin kullanhohtoiset.

- Minun cup-tarinani eivät ole niin mairittelevia. Muistan, kun pelasimme Interiä vastaan välierässä kahden miehen ylivoimalla koko jatko-ottelun, mutta hävisimme sen rangaistuspotkukilpailussa.

Suomen Cupin finaali KuPS-FC Inter pelataan lauantaina 17.9. Olympiastadionilla kello 16.00 alkaen.

Lisää uutisia