AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.33 // 20.8.2022

FC Hakan Rogerson odottaa entisen seuransa kohtaamista – ”Kyllähän se tuo lisämotivaatiota”

FC Hakan Rogerson odottaa entisen seuransa kohtaamista – ”Kyllähän se tuo lisämotivaatiota”

Logan Rogerson kohtaa entisen seuransa sunnuntaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomalaisen jalkapalloilun klassikko-ottelu pelataan sunnuntaina Valkeakosken Tehtaan kentällä, kun historian saatossa kaksi Suomen menestyneintä jalkapallojoukkuetta FC Haka ja HJK iskevät yhteen. Samalla Hakan hyökkääjä Logan Rogerson kohtaa entisen seuransa.

Rogerson tuli viime vuoden alussa Suomeen ja nimenomaan Hakan sunnuntaisen vastustajan HJK:n riveihin. Uusiseelantilaisen alku HJK:ssa oli kuitenkin rikkonainen loukkaantumisten takia ja hän siirtyi kesällä lainalle Hakaan. HJK ei käyttänyt Rogersonin optiota tästä vuodesta, joten Haka nappasi miehen pysyvästi riveihinsä.

- Minulla on HJK:sta hyviä muistoja. He toivat minut Suomeen ja olen siitä kiitollinen. Se on Suomen menestynein seura, mutta harmittavasti meidän yhteistyömme ei tuottanut hedelmää. Kun yksi ovi sulkeutuu, niin toinen avautuu, ja sen takia pääsin Hakaan ja olen siitä iloinen. Kyllähän se tuo lisämotivaatiota kohdata entinen seuransa, mutta HJK on Veikkausliigan suurin seura ja se sytyttää kaikki. Jokainen pelaaja ja joukkue haluaa pelata parastaan ykkösjoukkuetta vastaan, Rogerson miettii Hakan sivuilla.

HJK voitti torstaina Eurooppa-liigan karsintakierroksen ottelussa tanskalaisen Silkeborgin ja on enää yhden pelin päässä Eurooppa-liigan lohkovaiheesta. Klubi on jo varmistanut paikkansa Konferenssiliigan lohkovaiheeseen. Rogerson luottaa kotiyleisön tukeen Hakan haastaessa eurokentillä marinoituneen vastustajan.

- Meidän täytyy vain jatkaa samalla tavalla miten olemme kotikentällämme pelanneet viime aikoina. Kotiyleisö on ollut hienosti tukenamme ja he ansaitsevat sen, että annamme kentällä kaikkemme. He uhraavat aikaansa ja rahaansa tullakseen katsomaan meitä, ja vähin mitä voimme tehdä, on pistää kaikki peliin kentällä, Rogerson korostaa.

FC Haka-HJK sunnuntaina 21.8. Tehtaan kentällä kello 16.00 alkaen.

Lisää uutisia