vko.24 // 14.6.2022

Huuhkajat taipui Bosnia-Hertsegovinalle

Huuhkajat taipui tappioon. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen A-maajoukkue hävisi UEFA Nations Leaguessa Bosnia-Hertsegovinalle vieraskentällä lukemin 2-3.

Huuhkajat sai otteluun huonon alun, kun Bosnia-Hertsegovinalle tuomittiin rangaistuspotku jo pelin neljännellä minuutilla. Miralem Pjanic jätti Lukas Hradeckyn vaille mahdollisuuksia.

Suomi ei takaiskusta hätkähtänyt vaan Teemu Pukki toi Huuhkajat tasoihin kuusi minuuttia myöhemmin. Pukki pisti pallon verkkoon puolustajan jalan kautta saatuaan hyvän syötön näyttävän nousun tehneeltä Benjamin Källmanilta.

Vain muutama minuutti ehti kulua ja osat vaihtuivat. Nyt Pukki tarjoili ja Källman viimeisteli erinomaisen haltuunoton jälkeen Huuhkajat johtoon.

Vauhdikkaan ottelun maalitilastoihin tuli seuraava merkintä puolen tunnin kohdalla. Edin Dzeko onnistui Miralem Pjanicin syötön jälkeen eikä videotarkastus auttanut Huuhkajia.

Dzekon illan toinen tuli pelin 58. minuutilla. Kuudentoista takaa lähtenyt laukaus otti pienen kimmokkeen ja Hradecky oli yllätetty.

Huuhkajien saldo kesäkuun neljästä UEFA Nations Leaguen ottelusta oli yksi voitto, yksi tasapeli ja kaksi tappiota.