AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 1.6.2022

​HJK:n Miro Tenho hakee paikkaa Huuhkajissa – "Todella hyvä kilpailutilanne"

​HJK:n Miro Tenho hakee paikkaa Huuhkajissa – "Todella hyvä kilpailutilanne"

Miro Tenho odottaa innolla Nations Leaguen otteluita. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK:n kapteeni ja toppari Miro Tenho on mukana Huuhkajien aloittaessa Nations League -urakkansa ja valmiina taistelemaan vastuusta takalinjoilla.

Tenho pääsee Huuhkajien matkaan suoraan Veikkausliigaotteluista, kun viimeisin koitos on alla sunnuntailta. Alkukausi HJK:ssa on sujunut Tenhon mukaan vähintäänkin tyydyttävästi.

- Tuloksellisesti on mennyt hyvin, mutta olisimme varmasti voineet pelillisesti olla parempiakin – sitä moni ainakin tuntuu odottavan. Suhteellisen tyytyväinen voi kuitenkin olla ja omaan peliinikin olen ollut ihan tyytyväinen, Tenho kertoo.

Nyt mietteet ovat kuitenkin Huuhkajissa ja edessä olevissa Nations Leaguen otteluissa. Tilanne Tenhon tontilla eli toppariosastolla on muuttunut melkoisesti viime syksystä pitkään runkopelaajiin kuuluneiden Paulus Arajuuren ja Joona Toivion jätettyä maajoukkuepelit.

- En tiedä tuleeko tästä tilanteesta varsinaisesti mitään lisäpotkua, mutta kyllä tietysti omat saumat päästä pelaamaan nousevat. Meillä on kaikkiaan todella hyvä kilpailutilanne ja ehkä tämä tilanne pienen lisäbuustinkin vielä antaa, tätä ennen yhden A-maaottelun tililleen kirjannut Tenho pyörittelee.

Huuhkajat jättäneestä kaksikosta Toivio pelaa nyt HJK:ssa Tenhon rinnalla samoin kuin Jukka Raitala, joka nyt ei ole Huuhkajien mukana pitkälti kahden ottelun pelikieltonsa takia. Tenho onkin päässyt aitiopaikalta seuraamaan kaksikkoa.

- Kyllähän se näkee, että jätkät ovat pelanneet pitkään pelanneet korkealla tasolla. Kokemusta kentälle ja sen lisäksi he tuovat kokemusta myös pukukoppipelaamiseen, Tenho kiittelee.

Edessä on lauantaina kotiottelu Bosnia-Hertsegovinaa vastaan ja kaikkiaan neljän Nations League -ottelun tiivis putki.

- Tiukka rupeama on edessä, mutta totta kai tässä tosi hyvillä fiiliksillä maajoukkueessa ollaan. Lohko on ennakkoon tiukka – Montenegro on ainakin minulle vähän tuntemattomampi, Bosnia ja Romania ovat ehkä ne kovimmat vastustajat.

- Saamme nyt alkuun kaksi kotipeliä, otetaan niistä hyvä startti ja jatketaan sitten samaa vauhtia loppuun asti, Tenho kaavailee.

Olympiastadionin lehtereiltä Tenho odottaa vahvaa tukea kaavailuille.

- Upea fiilis varmasti pelata Olympiastadionilla näin kesällä. Miljöö on hieno ja toivottavasti mahdollisimman moni pääsee paikan päälle, yleisö kuitenkin tuo pelaajille aina sen pienen ekstralatauksen.

Lisää uutisia