AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 12.5.2022

"Tulos on lopulta ainoa asia mikä merkitsee" - Valakari kiitteli KuPS:n puolustuspeliä

"Tulos on lopulta ainoa asia mikä merkitsee" - Valakari kiitteli KuPS:n puolustuspeliä

Simo Valakari on saanut KuPS:n hurjaan tuloskuntoon. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS kesti torstaina FC Hakan loppuminuuttien kirin ja jatkoi 2-1-voitollaan jo 28 otteluun venynyttä voittoputkeaan Veikkausliigassa.

KuPS:n tuki ja turva alkukaudella on ollut vahva ja kollektiivinen puolustuspelaaminen. Johannes Kreidlin selän taakse on isketty seitsemässä ottelussa ainoastaan viisi maalia, mikä on myös vähiten koko sarjassa. KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari iloitsikin Haka-ottelun tauottua ennen kaikkea joukkueensa puolustuspelaamista.

- Koko joukkueen puolustaminen on hienolla tasolla. Pelaajat tekevät töitä toistensa eteen ja he tekevät kentällä kovasti töitä. Viimeisenä lukkona meillä on loistava maalivahti, joka jälleen tänään otti lopussa todella tärkeän torjunnan, päävalmentaja kiitteli.

Valakari tunnustaa, että joukkueella on vielä paljon parannettavaa otteluiden sisällä, mutta hän muistutti, kuinka tärkeää hyvien tuloksien raapiminen vaikeammissakin otteluissa on.

- Tämä on pitkä sarja ja pelasimme nyt jo kauden seitsemännen ottelumme. Kaikkein tärkein asia ottelussa oli se, että saimme voiton ja täydet pisteet. On paljon asioita, joissa meidän pitää pystyä parantamaan, mutta tulos on lopulta ainoa asia, mikä merkitsee, Valakari täsmentää.

Haka-ottelussa nähtiin myös uudet debytantit, kun Talles pelasi ensiminuuttinsa KuPS:n avauskokoonpanossa ja seuran oma kasvatti Samuli Miettinen nappasi avausminuuttinsa Veikkausliigassa tultuaan 85. minuutilla kentälle.

- Talles oli tänään erittäin pirteä. Hän on yllätyksellinen pelaaja ja juuri sellainen pelaaja, jota tarvitsemme. Samulin debyytti oli myös todella hieno juttu ja hän on ansainnut minuuttinsa omalla työllään. Ja millaisella tavalla hän tulikaan sisään!, päävalmentaja iloitsi ja viittasi Miettisen ottelun ensimmäiseen kosketukseen, jolla hän vapautti laidalla Janis Ikaunieksin kantapääsyötöllä.

Lisää uutisia