AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 4.5.2022

"Cupissa on tietysti tärkeintä voittaa" - tiistain voitto maistui VPS-luotsi Nuorelalle

"Cupissa on tietysti tärkeintä voittaa" - tiistain voitto maistui VPS-luotsi Nuorelalle

Jussi Nuorela löysi paljon hyvää tiistain cup-voitosta. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS kävi tiistai-iltana varmistamassa paikkansa Suomen Cupin viidennellä kierroksella, kun KPV taipui Kokkolan Keskuskentällä numeroin 1–5.

VPS aloitti ottelun vahvasti menemällä 0–2 johtoon heti pelin alussa, mutta KPV laittoi vahvasti kampoihin toisella puoliajalla. Lopulta VPS kuitenkin varmisti voiton kolmella pelin loppuminuuteilla tehdyllä maalilla.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela oli tyytyväinen pelin lopputulokseen. Erityisesti ensimmäisellä puoliajalla peli kulki erittäin hyvin, mutta toisella puoliajalla pallollisessa pelaamisessa oli parannettavaa.

– Saatiin otteluun hyvä alku kahdella nopealla maalilla. Pelattiin muutenkin tosi hyvin ensimmäisellä jaksolla, ja pystyttiin rakentamaan paljon hyviä hyökkäyksiä. Pystyttiin purkamaan KPV:n prässi, ja pelattiin hyvin pallon kanssa. Oltaisiin voitu tehdä ehkä enemmänkin maaleja, ja siten tappaa peli jo ensimmäisellä jaksolla, summaa Nuorela ensimmäisen jakson.

– Toinen jakso oli selkeästi hankalampi. KPV alkoi pelaamaan enemmän riskillä ja sai painetta aikaiseksi. Me olimme selkeästi huonompia omassa pallollisessa pelaamisessa. Ratkaisevilla hetkillä menetettiin liian helposti palloja, ja jouduttiin valumaan vähän liikaa omalle kenttäpuoliskolle. Ihan lopussa kuitenkin tehtiin ne vapauttavat maalit, vaikka meidän olisi pitänyt pystyä tekemään ne jo huomattavasti aikaisemmin. KPV pelasi hyvän toisen jakson, ja teki pelistä loppuun asti jännittävän, kommentoi Nuorela toista puoliaikaa.

Voitto maistui Nuorelalle monessakin mielessä. Sen lisäksi VPS:n valmennusjohto sai hyvän näytön siitä, että ryhmässä riittää leveyttä.

– Totta kai täytyy olla tyytyväinen siihen, että otettiin lopulta selvä voitto. Cupissa on tietysti tärkeintä voittaa ja mennä jatkoon, niin ollaan siihen tietysti tosi tyytyväisiä. Muutenkin oli tärkeää voittaa kolmen hävityn liigapelin jälkeen. Nyt voidaan lähteä hyvillä fiiliksillä viikonlopun Haka-otteluun, kertoo Nuorela.

– Avauskokoonpanossa oli aika paljon muutoksia viime pelistä. Ensimmäinen puoliaika oli hyvä osoitus siitä, että meillä on tasainen ja laaja materiaali. Kaikki ketkä pelasivat tänään, näyttivät että hekin voisivat ihan hyvin olla avauskokoonpanossa, kertoo Nuorela vielä joukkueen kokoonpanon hyvästä tilanteesta.

Lisää uutisia