AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.12 // 26.3.2022

​IFK Mariehamn tuulisissa oloissa voittoon EIF:sta – "Aika hyvä kenraali"

​IFK Mariehamn tuulisissa oloissa voittoon EIF:sta – "Aika hyvä kenraali"

Eero Tamminen avasi Grönvittin maalihanat. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamn kaatoi lauantaina viimeisessä harjoitusottelussaan ennen Veikkausliigakauden alkua EIF:n maalein 3-1 (3-0).

IFK Mariehamn tuli otteluun erittäin vahvasti ja Eero Tamminen pamautti heti alkuun komealla laukauksella numerot 1-0:aan. 20 minuutin kohdalla lukemat olivat jo 3-0, kun ensin Dé laukoi vastahyökkäyksen päätteeksi pallon verkkoon ja sen jälkeen Patrik Raitanen lisäsi johtoa.

Enempi maaleja avausjaksolla ei nähty ja pelinhallinta hiukan muuttui tauon jälkeen johtuen kovasta tuulesta. Myötätuuleen pelaamaan päässyt EIF sai paremmin otetta pelistä ja onnistui myös kaventamaan IFK-vahti Yann Fillionin liukastuttua rangaistusalueella, mutta enempiä osumia ei nähty.

Grönvitt-luotsi Daniel Norrménilla ei juuri moitteita esityksestä ollut sanottavanaan.

- Jos moittia halutaan, niin varmaan sitten tuulta, Norrmén naurahti Ålandstidningenille.

- Mutta vakavasti puhuen tämä oli aika hyvä kenraaliharjoitus. Valitettavasti voimakkaan tuule myötä pelaaminen oli vaikeaa ja puoliajat ihan erilaisia.

Kaikkiaan IFK kuitenkin selviytyi Norrménin mukaan hyvin olosuhteistakin.

- Voi sataa, voi olla kylmä ja kentät vähän siinä sun tässä kunnossa, mutta mitään vaikeampaa ei jalkapallossa ole kuin pelata, kun tuulee oikein kunnossa.

- Tiesimme tästä ennakkoon ja minusta hoidimme sen hyvin. Ensimmäisellä jaksolla teimme kolme maalia ja toisella pidimme vastustajan poissa maalipaikoilta, vaikka tuulen myötä emme pystyneet pelaamaan tilanteita samalla tavalla, "Ahna" kiteytti.

Lisää uutisia