vko.12 // 25.3.2022

Pikkuhuuhkajille viime hetken tappio Romaniassa

Matias Rale sai tililleen koko pelin. (Kuva: Juha Tamminen)

Pikkuhuuhkajat kohtasi perjantai-iltana harjoitusottelussa Romanian Bukarestissa. Kotijoukkue nousi viimeisillä minuuteilla 2-1 (0-1)-voittoon.

Suomi lähti iltapäivällä alkaneeseen otteluun energisesti, mutta ensimmäinen vaaratilanne syntyi Romanialle kulmapotkusta yhdeksännellä peliminuutilla. Suomen maalivahti Viljami Sinisalo onnistui kuitenkin saamaan kättä puskun väliin, ja suomalaispuolustus hoiti loput. Tilanteen jälkeen ensimmäinen puoliaika jatkui suhteellisen hidastempoisena, prässin kanssa otettiin rauhallisesti, eikä maalipaikoilla siis juhlittu kummassakaan päässä.

Naatan Skyttää rikottiin minuutin 34 tienoilla juuri boksin rajalla rikkeen arvoisesti. Anssi Suhosen kierteinen vapari oli terävä mutta suuntautui sen verran keskelle, että Romanian maalivahti venytti tielle. Pikkuhiljaa Suomi alkoi vyöryttää hyökkäyksiään lähemmäs Romanian maalia. Paine tuotti tulosta minuutilla 40, kun Matias Rale pääsi vapaasti keskittämään vasemmalta. Ralen keskitys tavoitti boksin oikealla puolella odotelleen Suhosen, joka otti pallon hienosti haltuun, tälläsi pallon alanurkkaan ja tilanteeksi 0-1 Suomelle.

Ensimmäisen jakson kalkkiviivoilla Romania oli vielä tasoittaa. Isokokoinen romanialaishyökkääjä Jovan Markovic murtautui vasemmalta, harhautti useamman suomalaisen ja tälläsi vasurillaan kudin, jonka ylärima kuitenkin ohjasi pois Suomen maalilta. Näin tauolle päästiin tilanteessa 0-1.

Toisella puoliajalla Suomi jatkoi niskan päällä. Erityisesti Skyttä oli kentällä aktiivinen ja haki aktiivisesti hyökkäyspään nopeita ratkaisuja, mutta kunnon maalipaikoille tamperelainen ei päässyt. 74 minuutin kohdilla Romania kolisutteli maalipuita toistamiseen. 59. ja 76. peliminuuttien välillä Suomi teki mittavan määrän vaihtoja, ja lopulta vain Robin Tihi sekä Matias Rale jäivät kentälle avauskokoonpanosta. Vaihtojen myötä Suomen ote pelistä kirposi, ja kotijoukkue alkoi vyöryttää hyökkäyksiään enenevissä määrin kohti Suomen maalia.

Lopulta minuutilla 87 kotijoukkueen vaihtomies Daniel Birligea pääsi vapaaksi Rasmus Leislahden nenän eteen, lirutti pallon Suomen maaliin ja tilanteeksi tasan 1-1. Kauaa ei kestänyt, kun pitkä puolustusalueen vapari tavoitti pystyyn juokseen. Matti Peltola ei saanut pysäytettyä palloa eikä Daniel Miculescua, joka vippasi pallon ohi vastaan tulleen Leislahden ja loppunumeroiksi näin 2-1.

Romania-Suomi 2-1 (0-1)
40' Anssi Suhonen 0-1
87' Daniel Birligea 1-1
90' Daniel Miculescu 2-1