AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.12 // 25.3.2022

Pikkuhuuhkajilla perjantaina kauden avaus - Romania vastassa Bukarestissa

Pikkuhuuhkajilla perjantaina kauden avaus - Romania vastassa Bukarestissa

Pikkuhuuhkajilla on hyvä haaste edessä perjantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Alle 21-vuotiaiden maajoukkue matkusti Romanian Bukarestiin sunnuntaina. Joukkue on viime päivinä valmistautunut perjantain Romania-maaotteluun sekä ensi tiistain EM-karsintaotteluun Kroatiaa vastaan.

Pikkuhuuhkajien päävalmentaja Juha Malinen kertoo, että joukkueessa on näkynyt viime päivinä paljon intoa. Ryhmän edellisestä tapahtumasta on kulunut jo reilut neljä kuukautta, ja jälleennäkemisen riemu huokuu sekä pelaajista että taustoista.

– Olemme käyneet pelitapaamme läpi paljon. Kaikki toimintamme perustuu siihen, mitä teimme syksyllä hyvin, ja missä jäi parannettavaa. Nyt yritämme kehittää peliämme, ja joukkue on tehnyt hienosti töitä sen eteen, Malinen toteaa Palloliiton verkkosivuilla.

Pikkuhuuhkajat pelasi edellisen ottelunsa marraskuussa, jolloin Viro kaatui Eetu Mömmön maalilla. Kotivoitto oli huipputärkeä, sillä se piti Suomen EM-lopputurnaushaaveet elossa. Syksyn kuuden pelin saldona oli lopulta kymmenen pistettä.

– Olemme tehneet syksyn peleistä paljon analyysejä – meillä on hyvin laaja tieto siitä, mitä olemme tehneet kentällä. Tietyt asiat ovat menneet superhyvin, mutta toiset ovat vaikuttaneet pistepottiimme negatiivisesti. Kehityskohteet liittyvät hyökkäyspelin terävyyteen, Malinen avaa.

– Pallonhallintamme on ollut hyvää ja puolustuspelimme on ollut erittäin aggressiivista. Hyökkäyspelissä positiivista ovat olleet etenkin kuljetukset ja tilanteenvaihdot. Nopeissa hyökkäyksissä olemme olleet jopa Euroopan tehokkaimpia joukkueita, mutta emme ole onnistuneet luomaan niitä tarpeeksi.

Perjantain vastus Romania pelasi syksyn aikana neljä maaottelua. Syyskuussa Romania jäi 1–1-tasapeliin Georgian kanssa – lokakuussa joukkue kukisti Ruotsi U20:n 1–0 ja kärsi 3–1-tappion Meksikolle. Edellisessä pelissään Romania hävisi Italialle 4–2.

– Romania on erinomainen vastus, ja kotikisoihin valmistuvan maajoukkueen ottelu on täällä iso tapahtuma. Vastustaja satsaa peliin, mikä on meille erinomainen asia. Meille tämä on kuitenkin ennen kaikkea valmistautumista Kroatia-peliin – lähdemme otteluun sillä periaatteella, että kaikki pelaajamme saavat näyttöpaikan.

Ottelu Bukarestissa alkaa perjantaina kello 17.15.

Lisää uutisia