AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.04 // 28.1.2022

"VPS takuulla pyrkii laittamaan meidät ahtaalle" - Valakari vakuuttaa KuPS:n pelaavan vain voitosta

"VPS takuulla pyrkii laittamaan meidät ahtaalle" - Valakari vakuuttaa KuPS:n pelaavan vain voitosta

KuPS isännöi Liigacupin avauksessa VPS:aa. (Kuva: Juha Leskinen)

Kilpailukalenteriin viiden vuoden tauon jälkeen palaava Liigacup alkaa Kuopion Palloseuran osalta lauantaina 29. tammikuuta, kun Keltapaidat isännöivät sarjanousija Vaasan Palloseuraa Lippumäessä.

Kuopion Palloseuralle VPS-ottelu on kalenterivuoden kolmas ottelu. KuPS on aloittanut vuoden 2-0 voitolla Ilveksestä ja 5-1 voitolla KTP:sta harjoitusotteluissa.

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakarin mukaan joukkue pyrkii kehittämään jatkuvasti omaa pelaamistaan.

- Vuoden aiemmat ottelumme ovat sujuneet hyvin, mutta kehitystä pitää aina näkyä seuraavassa pelissä. Olemme pyrkineet terävöittämään oman pelaamisemme yksityiskohtia tämän viikon aikana harjoituskentällä ja niitä asioita haluan nähdä kentällä myös VPS:aa vastaan, Valakari kertoo.

Vaikka KuPS lähteekin otteluun VPS:aa vastaan varsin selvänä ennakkosuosikkina, ei Valakari povaa KuPS:lle helppoa iltapuhdetta vaasalaisia vastaan.

- VPS haluaa varmasti näyttää nousijajoukkueena sen, mistä heidät on tehty ja he takuulla pyrkivät laittamaan meidät ahtaalle. Pallollisessa pelaamisessamme meidän täytyy olla huolellisia. Sitä kautta pääsemme hyökkäämään omilla vahvuuksillamme, Valakari arvioi voiton avaimia.

Liigacup avaa kilpailullisen ottelukalenterin KuPS:n ja VPS:n osalta. Valakari haluaa nähdä omiltaan sitoutunutta työntekoa.

- On kyseessä mikä tahansa peli, niin on aina mukava päästä pelaamaan. Kun pelipaita laitetaan päälle niin kentälle on jätettävä kaikkensa. Me emme pelaa harjoituspelejä, vaan jokaisessa ottelussa meillä on myös oma kunniamme pelissä. Pelaamme aina voitosta – voittaminen on tapa ja siihen oppii ainoastaan voittamalla, Valakari paaluttaa.

KuPS - VPS lauantaina 29.1. kello 14.45 Lippumäen hallissa. Ottelu pelataan rajoitusten takia ilman yleisöä, mutta ottelu on nähtävillä suorana lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia