vko.02 // 15.1.2022

KuPS voitti Ilveksen - maalivahti Kreidl maalasi

Yllättävä maalintekjiä. (Kuva: Juha Leskinen)

Kuopion Palloseura aloitti vuoden 2022 voitolla, kun se kaatoi Kuopion Lippumäessä pelatussa harjoitusottelussa Tampereen Ilveksen 2-0 (0-0).

Ottelun molemmat maalit nähtiin pelin toisella 45-minuuttisella, kun Janis Ikaunieks ja maalivahti Johannes Kreidl iskivät pallon Ilves-maaliin.

Kuopiolaiset lähtivät otteluun kohtalaisen haastavista lähtökohdista, sillä joukkueen kokoonpanosta puuttui toistakymmentä pelaajaa. Poissaoloistakin huolimatta KuPS sai vireille vahvan miehistön ja voitti ottelun varsin vahvan 90-minuuttisen turvin.

4-3-2-1 -ryhmityksellä pelanneet kuopiolaiset loivat ottelussa lukuisia maalipaikkoja, mutta viimeistely oli keltapaidoilla vaikeaa. Toisen puoliajan alkuhetkillä KuPS:lle tuomittiin rangaistuspotku, kun vieraiden topparina pelannut KuPS:stakin tuttu Tabi Manga rikkoi rangaistusalueella Axel Vidjeskogia. Rikkeestä seuranneesta rankkarista Ikaunieks sijoitti varmasti pallon alanurkkaan.

Ottelun loppunumerot 2-0 iskettiin tulostaululle ottelun viimeisestä tilanteesta kulmapotkusta. KuPS harjoitteli tosipelejä varten lopun takaa-ajoasema -tilannetta ja maalivahti Kreidl nousi Ilveksen maalin edustalle. KuPS-kapteeni Anton Popovitch keskitti pallon rangaistuspilkun tuntumaan, Kreidl oli pallossa ensimmäisenä ja puski voimalla pallon Ilves-maaliin.