AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 31.10.2021

FC Honka puristi pisteet Lahdesta – ”Käänsimme pelin vielä voitoksemme”

FC Honka puristi pisteet Lahdesta – ”Käänsimme pelin vielä voitoksemme”

Honka päätti kautensa voittoon Lahdesta. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka päätti Veikkausliigakauden 2021 omalta osaltaan Lahdessa, kun keltamustat kohtasivat FC Lahden. Honka nappasi ottelusta voiton ja sijoittui yhdeksänneksi.

Honka pelasi tehokkaan avausnelivitosen ja siirtyi tauolle 2-0 johdossa. FC Lahti nousi tasoihin toisen jakson alussa, mutta Jerry Voutilainen iski vielä voittomaaliksi jääneen 3-2 osuman ja Honka päätti kautensa voittoon.

Hongan maalia vartioinut Roope Paunio oli iloinen kauden voitokkaasta päätöksestä.

– Totta kai on erittäin hyvät fiilikset voitosta. Pääsemme hymyissä suin viettämään lomaa ja valmistautumaan ensi kauteen. Meille tuli musta viisiminuuttinen ja FC Lahti oli todella tehokas. Vielä kovempi juttu oli mielestäni kuitenkin se, että käänsimme pelin sen jälkeen vielä voitoksemme, Paunio kommentoi Hongan sivuilla.

Honka Akatemian maalia tällä kaudella Kakkosessa seitsemässätoista ottelussa vartioinut, 18-vuotias Hongan oma kasvatti teki Veikkausliigadebyyttinsä viime kierroksen AC Oulu-ottelussa tultuaan vaihdosta Hongan maalille 63. minuutilla. Sunnuntaina hän oli ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa ja pelasi täyden ysikymppisen.

– AC Oulu-peliin oli sikäli erikoista tulla, että en ole ennen tullut vaihdosta kentälle. Tänään pääsin mielestäni ensimmäisten minuuttien jälkeen hyvin peliin sisään. Tuntui hyvältä pelata ja oli siisti fiilis. Prässi on Veikkausliigatasolla kovempaa, laukaukset tarkempia ja keskitykset voimakkaampia, mutta samat perusasiat täälläkin on maalivahtina pelatessa, Paunio totesi ja vertasi Veikkausliigatasoa Kakkoseen.

Lisää uutisia