AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 31.10.2021

FC Honka voitti Arkivuon jäähyväisottelun (FC Lahti-FC Honka 2-3)

FC Honka voitti Arkivuon jäähyväisottelun (FC Lahti-FC Honka 2-3)

Kari Arkivuon upea ura tuli päätökseen. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti ja FC Honka päättivät kautensa Lahdessa, kun FC Honka voitti 3-2 (2-0). Ottelu oli samalla Kari Arkivuon viimeinen Veikkausliigassa ja FC Lahdessa.

Ottelu alkoi tunnustellen. FC Lahti piti palloa Hongan vetäytyessä kuoreensa. Kuudennella minuutilla FC Lahti sai pelattua pallon syvään Loorents Hertsille, joka sai hankittua vapaapotkun mukavalta etäisyydeltä. Erikoistilanne ei kuitenkaan johtanut sen kummempaan. Hongan ensimmäinen vaarallinen hyökkäys lähti kolme minuuttia myöhemmin, mutta Eemeli Virta ehti parahiksi hätiin katkaisten maalille tulleen syötön.

Honka yritti hyökätä leveällä odottaneiden laitureiden kautta. Pariin kertaan pallo saatiin pelattua nopeille laitureille, mutta FC Lahti onnistui pitämään puolustuksen tiiviinä, eikä Honka saanut palloa kriittisille maalipaikoille. Ottelun 21. minuutilla Honka hyökkäsikin keskeltä ja sen myötä Jerry Voutilainen pääsi lahtelaispuolustuksen selustaan. Sijoitus oli tarkka ja se painui maalin alakulmaan: 0-1.

FC Lahti oli tasoittaa ottelun heti seuraavasta hyökkäyksestä. Kärkeen kirmannut Kari Arkivuo sai pomppivan pallon itselleen ja sen jälkeen nähtiin akrobaattinen suoritus. Vaikeasta asennosta lähtenyt kääntöpotku leijui vain aavistuksen ohi takakulman, ja katsojan joutuivat huokaisemaan pettymyksestä.

FC Honka tuplasi johtonsa 33. minuutilla. Vasemmalta laidalta lähtenyt puhkova syöttö tavoitti takatolpalle juosseen Darren Smithin, joka sijoitti pallon varmasti verkkoon. FC Lahti haki kiivaasti kavennusta, mutta tauolle mentiin Hongan kahden maalin johtoasemassa.

Kotijoukkue tuli päättäväisenä toiselle puoliajalle. Hurja tahto ja painostus tuottivat tulosta 48. minuutilla. Altin Zeqiri hiipi takatolpalle ja pääsi sieltä sijoittamaan Geoffreyn tarjoileman pallon varmasti takakulmaan. Zeqiri vastasi myös FC Lahden tasoituksesta 54. minuutilla. Tarkasti annettu kulmapotku osui Mikko Viitikon päähän, ja siitä Hongan maaliviivalle. Zeqirillä oli helppo työ viimeistellä yleisön räjäyttänyt 2-2 -maali.

Kauden viihdyttävimmän ottelun järjestänyt kaksikko jatkoi maali-ilottelua 65. minuutilla. Tällä kertaa asialla oli Honka ja illan toisen tehnyt Voutilainen. Tilanteessa Honka sai pelattua muutamalla siirrolla lahtelaisten puolustukseen aukon ja lopulta Voutilainen pääsi nokikkain Regueron kanssa.

Ottelun 72. minuutilla aika tuntui pysähtyvän hetkeksi pallon mentyä rajoista yli. Avustavan erotuomarin kyltti kertoi sen, mitä paikalle tullut kansa oli halunnut tulla todistamaan. Punaisella kirjattu numero 15 tarkoitti sitä, että Kari Arkivuon oli aika jättää vihreän veran estradit seuraajilleen. Arkivuon tilalle vaihdettu Daniel Koskipalo edustaa lahtelaisen jalkapallon tulevaisuutta, joten siinäkin mielessä vaihto sisälsi symboliikkaa.

Ottelun loppu ei tuonut enää muutosta tulostaululle. Kauden viimeinen, tosin panokseton ottelu päättyi Hongan voittoon. Loppuvihellyksen jälkeen suurin huomio kohdistui lopputuloksen sijaan illan juhlakaluun.

Lisää uutisia